Problem z targiem :(

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sola123
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 lut 2012, 09:44
Lokalizacja: skąd

Problem z targiem :(

Post autor: sola123 »

Cześć mam problem, jak działa targ. Wybudowałam, ale nic tam nie mogę zanieść na nic zamienić, jak on działa ??!!
Jest czad
radziopoke
Użytkownik Forum
Posty: 86
Rejestracja: 15 gru 2011, 09:49

Post autor: radziopoke »

klikasz lewym przyciskiem na surowiec w targu który chcesz wymieniać, a prawym przyciskiem na surowiec który chcesz otrzymać. Poniżej klikasz ile surowca chcesz wymienić za pomocą + lub -. Puki będzie zlecenie wymiany pomocnicy zaczną przynosić dopiero towar to targu a gdy uzbiera się w nim odpowiednia ilość zostanie wymieniony na towar którego potrzebujesz
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks »

Przy wymianie mało wartościowych towarów (np. drewno na złoto, ryby na złoto itp) należy zbudować dróżkę tak by nie było korków. A tłok przez pomocników idących do targu lubi się robić niezły ;)

Oczywiście, wiem, że, kolega nie o to pytał, ale mówię co by się nie zadziwił :)

Radziopoke, wiesz że, "puki" nie poprawisz błędu, nie będzie "póki"?
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
Elenorsar
Użytkownik Forum
Posty: 84
Rejestracja: 29 paź 2008, 20:11

Post autor: Elenorsar »

Jeszcze można powiedzieć, że jak się pomylisz i dasz nie te surowce co trzeba, to aby je odzyskać, po prostu zerujesz targ. Te surowce, które pozostały na targu zostaną zabrane.
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony »

Pozostaną zabrane, chyba, że powiedzmy, jedna zbroja = 30 desek. Przy 25 zablokuję dostawy i mi owe deski zostają w rynku. Tak przynajmniej ja mam.
Czy je&#347;li poruszaj&#261;c si&#281; z pr&#281;dko&#347;ci&#261; d&#378;wi&#281;ku osi&#261;gniesz pu&#322;ap pr&#281;dko&#347;ci &#347;wiat&#322;a dwukrotnie za&#322;amuj&#261;c tym czasoprzestrze&#324;, to czy b&#281;dzie mia&#322; dwa pierwiastki z trzech ziemniak&#243;w wi&#281;cej ni&#380; suma sedes&#243;w w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Elenorsar
Użytkownik Forum
Posty: 84
Rejestracja: 29 paź 2008, 20:11

Post autor: Elenorsar »

No chyba właśnie to powiedziałem, tylko nie dawałem przykładu jak Ty.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum
Posty: 291
Rejestracja: 27 gru 2011, 09:09

Post autor: Piko »

Elenorsar pisze:No chyba właśnie to powiedziałem, tylko nie dawałem przykładu jak Ty.
Nie masz racji, Ciemnozielony napisał, że mu te 25 desek nie zabierają, ale zostają one w rynku. Ale ja tam myślę, że miał zajętych pomocników i dlatego nie przynieśli tych desek do spichrza.
radziopoke
Użytkownik Forum
Posty: 86
Rejestracja: 15 gru 2011, 09:49

Post autor: radziopoke »

A może on zamknął rynek, a nie wyzerował, i może dlatego surowce mu zostały. Nie wiem czy tak się da, ale warto by sprawdzić taką opcję.
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek »

radziopoke nie może tylko na pewno, toć napisał, że zablokował dostawy. Czytajcie ze zrozumieniem, bo śmietnik się robi.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Ciekawi mnie, o ile żwawiej przebiegałyby dostawy do targu z dawnym schematem funkcjonowania pomocników. Branie się do pracy tych najbliższych bezrobotnych, miast takowych garnących, pochodzących z najodleglejszych zakamarków. Pięknie byłoby oba warianty połączyć. Wiele kwestii spornych zostałoby w trymiga zażegnanych.
ODPOWIEDZ