OpenGL a może Windows7 POMOCY

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 15 maja 2015, 14:33

Nie chcę zaśmiecać forum i tworzyć nowego wątku, dlatego tutaj się podepnę i przy okazji zapytam: czy KAM Remake działa* na Win 8.1? mam nowy komp i nie wiem czy się fatygować z pobieraniem i instalacją Remake.

* - pod pojęciem działa rozumie się poprawne użytkowanie bez lagów, błędów, wyskakujących okienek, bez dramatów itp.
Obrazek

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 maja 2015, 20:59

Działa, z tym że bez zainstalowanego TSK/TPR instalator odmówi pracy. Dokładnie chodzi o kilka wpisów w rejestrze (o ile coś się nie zmieniło w ostatnim wydaniu).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Post autor: Karol » 19 maja 2015, 00:11

Cześć :) Sorki, że tak długo się nie odzywałem, ale strasznie dużo różnych zajęć miałem, i dlatego. Od razu przechodzę do rzeczy:

Laptop Asus k50ip, karta graficzna wspomniana wyżej tak jak Open Gl, niestety w zakładce Advance w BIOS-ie nie znalazłem tego co mi tutaj napisałeś, bo laptop jest po przeżyciach. Od kupienia jego w listopadzie 2010 roku miałem z Nim tylko jeden poważny problem płyta główna od samego początku była w Nim walnięta. Był bez systemu więc instalowanie wszystkiego, aby prawidłowo działa zajęło trochę. Z byle przyczyn potrafił się wieszać na wszystkim obojętnie co robiłem :/ dobrze że jeszcze na gwarancji miałem to właśnie w serwisie Asus-a w Koszalinie mi wymieniali płytę główną. Jest znacząco lepiej, lecz czasem potrafi się zawisnąć na chwilę :/ cóż poradzi.

Aha i jeszcze jedno wczoraj miałem urodziny, i byłbym bardzo zadowolony, aby mi KaM Remake działa bez zarzutów i pomoc w naprawie przyjmę jako prezent urodzinowy od fanów KaM. Dzięki i czekam jak coś na info. Pozdro :)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 21 maja 2015, 19:17

Dałem się nabrać. Ta karta jest zintegrowana :roll: Nie wyłączysz jej, bo innej nie ma i miejsca na takową też nie ma :)

W BIOS-ie to co najwyżej możesz zobaczyć ilość przydzielonej pamięci i zwiększyć, gdyby było ustawione śmiesznie mało.

Brakuje mi pomysłów. Inne, podobne gry też tak się tną? Demonem ta karta nie jest, ale Remake też wymagań dużych nie ma. Może spróbuj jeszcze przestawić w panelu kontrolnym Nvidii ustawienia aplikacji 3D na "kontrolowane przez aplikację" a nie na konkretną wartość.

Może ktoś inny ma podobną kartę i mógłby się wypowiedzieć na ten temat?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Post autor: Karol » 24 maja 2015, 10:55

Cześć Kuba :) Dziękuję Tobie bardzo za pomoc, bo dziś rano doszedłem do wniosku że znalazłem problem :) Okazało się że do moje karty graficznej nie był zainstalowany sterownik, który poprawia działanie gier przy zmianie OpenGl. Jest to GeForce Experience.
Dzięki niemu KaM Remake działa bez żadnych problemów :) tak jak pozostałe gry bo też się zacinały, bądź były paski na obrazach gier.
Niech ten wpis zostanie i jak co masz rozwiązanie dla pozostałych graczy, jeśli będą mieli problem z Nvidia GeForce G205M. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc. Teraz czekam mnie w Remaku 18 TSK nie wiem czy jest z atakiem na starcie. Jak jest to się bronię, jak nie to ja atakuje, najlepiej tam gdzie są gospodarstwa, bo tam jest żywność i łatwo będzie się pozbyć wroga.

ODPOWIEDZ