Powrót kuźni wojennej, ratusza oraz im należnych jednostek.

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Czy chcecie by przywrócono kuźnię wojenną i ratusz wraz z jednostkami?

Z przyjemnością!
38
68%
Nie wiem.
0
Brak głosów
Nie.
13
23%
Trudno powiedzieć.
5
9%
 
Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Powrót kuźni wojennej, ratusza oraz im należn

Post autor: Sir Feliks »

Wiem, nazwa tematu trochę długa, ale później zmienię...

Chciałbym przeprowadzić powszechne głosowanie nt. powrotu w/w budynków i jednostek.

Proszę by swój głos opatrzyć komentarzem dlaczego.

Zaznaczyłem:
Z przyjemnością!

Uważam iż Krom i spółka nie potrzebnie mieszają. Twórcy oryginalnej gry, po coś to dodali, to dlaczego to zmieniać? Jedyne czym dysponują machiny to siła rażenia, nie są ani szybkie (piechota nawet je przegania) ani mocne (jeden cios i kaput). Poza tym niektórzy w multi budują za dużo wież obronnych, dlatego dzięki temu łatwiej jest rozmontować przeciwnikowi obronę.

Niektórzy piszą wierza jako budynek. Tym osobom dydekują otwarcie słownika.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony »

Jestem za, wcisnąłem "Z przyjemnością!".

Bez machin niektóre misje nie mają sensu, za trudno w nich pokonać wroga, nieważne, jakimi jednostkami on dysponuje, jeśli ich ilość jest miażdżąca, do widzenia, przegrywasz misję. W TPR nie można normalnie grać, bo ani ratusza, ani warsztatu wojennego nie ma... Jednak, na razie, zanim zrobią działające budynki, mogliby przywrócić machiny same w sobie, na takiej zasadzie, na jakiej znajdują się jednostki ratuszowe, czyli brak możliwości rekrutowania, ale żeby były na mapie.

A brak naturalności w poruszaniu, czyli dlaczego machiny chodzą same? Nie wiedziałem, że gdy Lewin strzela z łuku czy kuszy, albo wali toporem w jakiś budynek, to ten się pali, albo gdy ktoś umiera, to nigdzie nie ma jego trupa, albo że ze snopka siana robi się duży wór mąki, albo... nie chce mi się wymieniać.
Czy je&#347;li poruszaj&#261;c si&#281; z pr&#281;dko&#347;ci&#261; d&#378;wi&#281;ku osi&#261;gniesz pu&#322;ap pr&#281;dko&#347;ci &#347;wiat&#322;a dwukrotnie za&#322;amuj&#261;c tym czasoprzestrze&#324;, to czy b&#281;dzie mia&#322; dwa pierwiastki z trzech ziemniak&#243;w wi&#281;cej ni&#380; suma sedes&#243;w w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons »

Trudno powiedzieć

Jak powinniście zauważyć, to jest Remake oryginalnego Kama i bardzo wiele rzeczy zostało w nim zmienionych (według mnie na dobre), dlatego katapulty i balisty też powinny zostać zmienione, aby nie zakłóciły balansu rozgrywki. Więc jeśli Krom i Lewin je wprowadzą to na pewno w zmienionej formie. Na razie nie mają czasu żeby pracować nad tym, dlatego według mnie nie pomogą żadne petycje, oni w odpowiednim czasie się tym zajmą (jednostkami ratuszowymi także).
Ciemnozielony i Feliks napiszcie mi czy gracie często w Remake przez sieć ?
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks »

Nie, nie gram często, ale chcę grać częściej. Wiadomo, nasza gra nie należy do zbyt szybkich :)
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Z przyjemnością. Ze zmienionym zastosowaniem machin. Z naprawionymi postaciami z ratusza. Z niewykorzystanymi budynkami, które nie zastępowałyby miejsc już dotychczasowych.
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony »

Nieczęsto gram w Remake przez sieć, bo nie mam jak. Wyedytowawszy plik houses.dat, by urealistycznić grę (+1 beczka wina, +1 snopek siana) gra zakazuje mi włączenia trybu sieciowego. Czasem zamienię plik na tamten stary, oryginalny, ale i tak ostatnio zrobiłem to 3 miesiące temu. Więc, odpowiadając na twoje pytanie merytorycznie, jakżeby inaczej, rzadko gram w Remake.
Czy je&#347;li poruszaj&#261;c si&#281; z pr&#281;dko&#347;ci&#261; d&#378;wi&#281;ku osi&#261;gniesz pu&#322;ap pr&#281;dko&#347;ci &#347;wiat&#322;a dwukrotnie za&#322;amuj&#261;c tym czasoprzestrze&#324;, to czy b&#281;dzie mia&#322; dwa pierwiastki z trzech ziemniak&#243;w wi&#281;cej ni&#380; suma sedes&#243;w w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
radziopoke
Użytkownik Forum
Posty: 86
Rejestracja: 15 gru 2011, 09:49

Post autor: radziopoke »

Zaznaczyłem Z przyjemnością gdyż też mi ich brakuje. Nie raz pisałem na forum i tym.
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 775
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking »

Również jestem za. Zgadzam sie z Khelem, jego wypowiedź trafia w sedno.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek »

Jestem na TAK, jeśli chodzi o przywrócenie usuniętych budynków i jednostek z TPR.

Jeśli Remake jest "rimejkiem" TSK, ( a jest) to dlaczego Lewin i inni nie są konsekwentni i nie usuną też rybaka i przycisk od przyśpieszenia ? ;) Haaa ! Powiecie, przecież nigdy tego nie zrobią bo gra cofnęła by się w rozwoju.

Skoro nie usunęli to rimejk nie jest już dosłownym rimejkiem TSK. Zatem nie powinni NIC nie ucinać z oryginalnej gry, jedynie naprawić ten ich balans. Jednak jeśli jest mapa multiplayer i każdy z graczy ma możliwość rekrutowania tych samych wojsk to.. chyba logiczne, że każdy ma równe szanse = jest balans.

Dlaczego Lewin i inni wciąż upierają się " jeśli gracz zrobi kilka balist to jest nie do pokonania, ponieważ są one za silne.... , tak racja ale nie zapominają, że wszyscy gracze mają tą samą szansę! .

Mnie osobiście w żadnym razie nie boli i nie kole, że przy baliście nie ma ludzi, ani przy katapulcie, tak jest w masę innych gier i to jest dla mnie nawet nie akceptowalne, jest to dla mnie standard.

Jeśli coś miało by być zmienione to na pewno nie ratusz i te machiny a raczej poległe ciała. Aby nie rozpływały się w nicości, a zostawały ciała, potem szkielety wraz ze zbroją po czym po pewnym czasie by się "rozpuściły" w ten sposób gdy by była mgła wojny inni gracze gdyby przechadzali się tamtejszymi ścieżkami zobaczyli by "aha tu jakiś czas temu była niezła bitwa !. Tak wiem wzmaga to ogromu pracy.
Zostawmy to.

Jeśli chodzi o rekrutacje wojsk z ratusza powinno odbywać się to tak jak rekrutacja wojsk z warowni. Powiecie wszystko ok a co z grafikami ?
Jest też drugie wyjście zostawcie rekrutacje poprzez złoto i już.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum
Posty: 291
Rejestracja: 27 gru 2011, 09:09

Post autor: Piko »

janosiczek pisze:Jeśli Remake jest "rimejkiem" TSK, ( a jest) to dlaczego Lewin i inni nie są konsekwentni i nie usuną też rybaka i przycisk od przyśpieszenia ?
Chociażby bo jest to dobre dla gry?
janosiczek pisze:Skoro nie usunęli to rimejk nie jest już dosłownym rimejkiem TSK. Zatem nie powinni NIC nie ucinać z oryginalnej gry, jedynie naprawić ten ich balans.
Jak niby naprawić balans, skoro wg cb. każdy gracz i tak ma równe szanse, bo może rekrutować to samo?
janosiczek pisze:Dlaczego Lewin i inni wciąż upierają się " jeśli gracz zrobi kilka balist to jest nie do pokonania, ponieważ są one za silne.... , tak racja ale nie zapominają, że wszyscy gracze mają tą samą szansę!
Nie mają wszyscy gracze równej szansy - gracz broniący się ma ogromną przewagę nad atakującym.
janosiczek pisze:Jeśli chodzi o rekrutacje wojsk z ratusza powinno odbywać się to tak jak rekrutacja wojsk z warowni. Powiecie wszystko ok a co z grafikami ?
Jest też drugie wyjście zostawcie rekrutacje poprzez złoto i już.
Rekrutacja poprzez złoto jest solą w oku dla rozgrywki, niszczy przyjemność z gry. W wielu po prostu płacisz ileśtam złota i dostajesz jednostkę, ale w KaMie trzeba się trochę pomęczyć - Topornik kosztuje pancerz, tarczę i topór. Chyba lepiej tego nie upraszczać, co nie?


Jeśli chodzi o ratusz i machiny, to jestem na nie - argumenty Lewina i Kroma są takie mocne, że wasze mnie nie przekonują.


A, i jeszcze jedno - temat już był.
ObrazekObrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ