KaM-owa Liga Polska 1v1 - zasady

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Co sądzisz o tym pomyśle?

Dobra myśl, z chęcią bym w tym uczestniczył!
37
77%
Nic z tego nie wyjdzie.
11
23%
 
Liczba głosów: 48

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 15 kwie 2013, 12:47

Jeśli chodzi o przyspieszanie czasu, to wątpie by przeciwnik się na to godził :P

Swoją drogą... NIE ZGADZAM się na zmiany okresów pokojowych! Było ustalone , 60 min to 60 min ! Przecież każdy bdzie miał możliwość postawienia leśniczówki po szkole, więc w czym problem ?!
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

Awatar użytkownika
Bon
Użytkownik Forum
Posty: 28
Rejestracja: 04 cze 2012, 21:53
Lokalizacja: Polska

Post autor: Bon » 15 kwie 2013, 14:21

co do tego krótszego pt... Grałem wczoraj z Certusem na obydwóch mapkach i szczerze mówiąc dla mnie to żadne przyśpieszenie wręcz przeciwnie trzeba nieźle sie uwijać żeby coś wystawić... Dlatego apelowałbym o przywrócenie poprzedniego czasu pokoju..

Awatar użytkownika
Cahir
Użytkownik Forum
Posty: 56
Rejestracja: 29 lip 2010, 13:30

Post autor: Cahir » 15 kwie 2013, 14:53

Przyśpieszenie jest ale nieznaczne. Zyskujemy ok 1-2 minut dzięki leśniczówce a tracimy 5 minut największej produkcji.

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 15 kwie 2013, 16:24

Czas pokoju na Golden Cliffs i Across the Desert zostały w takim razie przywrócone do 60.

danio
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 07 lip 2012, 22:58

Post autor: danio » 17 kwie 2013, 23:23

Bo_co
Jak się nie zgodzi, to gramy normalnie i tyle.
Ale opcja powinna być.

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 27 kwie 2013, 20:12

Dalej uważam, że rozbudowa na mapie Golden Cliffs powinna być taka sama jak w poprzednich wersjach, ponieważ wszyscy się już do takiej rozbudowy przyzwyczaili, może być ta mapa nawet przez to rzadziej wybierana i na pewno już nie będzie miała takiego klimatu jak wcześniej. Na początku rozważałem nad zmniejszeniem czasu pokoju, ale gracze się nie zgodzili. Jednakże jeden z fanów Remake, skonfigurował mapę tak, aby dalej można było na niej grać ze starym typem rozbudowy(szkoła->jadalnia>kamieniołom->leśniczówka->tartak ) myślę, że możemy po prostu na niej grać i wszystko będzie po staremu. Podkreślam, że w tej wersji nic więcej nie zostało zmienionego.

Proszę każdego uczestnika Ligi o wypowiedzenie się na ten temat i wybraniu jednej z 3 opcji(uargumentowanie mile widziane, jeśli nikt się nie wypowie lub mała liczba graczy będę musiał sam, konsultując się z radziopokiem podjąć decyzję):

a) wszyscy gracze mogą grać tylko na wersji ze starą rozbudową
b) gracz wybierający mapę może wybrać starą lub nową wersję mapy (rozbudowy)
c) wszyscy gracze mogą grać tylko na wersji z nową rozbudową (czyli tej domyślnej)

Link do wersji ze starą rozbudową - http://speedy.sh/rDRyz/Golden-Cliffs-Slow-Start.rar
Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 13:19 przez Mixons, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
pawel95
Użytkownik Forum
Posty: 85
Rejestracja: 04 gru 2011, 21:41

Post autor: pawel95 » 27 kwie 2013, 20:15

Dla mnie a)
Mixons pisze:
a) wszyscy gracze mogą grać tylko na wersji ze starą rozbudową
GoldenCliffs jesst specjalna mapka. Nie ma sensu nowego systemu rozbudownia na tej mapie :D

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 27 kwie 2013, 20:15

b)
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

Awatar użytkownika
Cahir
Użytkownik Forum
Posty: 56
Rejestracja: 29 lip 2010, 13:30

Post autor: Cahir » 27 kwie 2013, 21:31

d) a po cholere takie udziwnienia? Mapka jak każda inna.

Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum
Posty: 108
Rejestracja: 20 lis 2012, 13:11

Post autor: sado1 » 27 kwie 2013, 22:22

Mixons wrzuciłeś wersję z błędem, odpal grę na tej mapce to zobaczysz że można zbudować tylko jadalnię... xD Ta wersja działała na poprzedniej becie bo był błąd w grze.
http://ubuntuone.com/5Aekoy6yP3zHU7o47BrH3n
Poprawione na szybko, do tego usunięte duużo kodu (autor oryginału zrobił parę rzeczy aż za dobrze :P)

ODPOWIEDZ