Nie jestem pewny czy temat był gdzieś na forum poruszany (nie znalazłem), ale normalnie muszę się z wami podzielić pewnym filmikiem. Do tej pory szukam szczęki na podłodze
Prawdopodobnie cały czas używał opcji zapisu/wczytania gry. Tego też na powtórce nie widać, a taka taktyka potrafi zdziałać cuda.
Właśnie raczej tego nie robił, żeby powtórkę na r5503 dało się oglądać (żeby nie wywaliło błędu), to trzeba było grać na jednym podejściu, bez używania sejwów.
Też tak właśnie przeczuwam, że sporo tych zapisów musiał zrobić. Jeśli jednak TianK ma rację i zapisów nie da się zrobić żeby później powtórka działała no to ja już nie wiem. Cmwola musi być chyba skośnooczkiem
Chociaż z drugiej strony to Remake'owe AI wydaje się po prostu głupsze pod kątem wysyłania całej armii na pojedynczego gostka.
Tutaj się zgodzę. W oryginalnym Kamie to by nie przeszło, bo AI wysłałby co najwyżej 2/3 oddziały do pogoni, a nie wszystkich na raz. Do tego dochodzi opcja oddalania widoku i inny balans jednostek. Więc w Remaku wydaje się to prostsze, niemniej jednak powtórzenie jego wyczynu dalej pozostaje piekielnie trudne.