Knights and Merchants Remake - problem z nową wersją gry :/

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Knights and Merchants Remake - problem z nową wersją gry :/

Post autor: Karol » 15 mar 2015, 23:05

Cześć wszystkim. Sorki, że mnie nie było nie miałem zbytnio czasu tutaj zaglądać, gdyż było to spowodowane różnymi sprawami. Teraz piszę do Was bo mam mały problem z KaM Remake :/

Od kupienia laptopa 2010 roku mam KaM: TPR i jak wiecie działa bez płyty (potrzebna tylko przy instalacji, zaś KaM: TSK odpalana jest z niej muzyka) i przy czyszczeniu kompa przerzucałem go na pendrive'a ze dwa razy, obecnie niedawno go formatowałem, i chciałem sobie ściągnąć KaM Remake najnowszą wersję gry.
Po ściągnięciu, bez zastanowienia od razu chciałem zainstalować, lecz pojawił mi się komunikat, że gra nie jest zainstalowana :/ Na dodatek przeniosłem pliki do folderu, gdzie znajduje się KaM i efekt był ten sam nie znajduje tej gry. Poproszę o pomoc. Z góry dziękuję i miłego nadchodzącego tygodnia życzę :)

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 18 mar 2015, 14:29

Być może spotkał Cię zawód że trochę mała frekwencja u nas ostatnio. Silniczek forum padł (dosłownie) około roku temu i nic nie wskazuje aby na dłuższą metę miało odżyć. Ale do rzeczy. Spróbuj reinstalować podstawkę i znów spróbować. Ewentualnie upewnij się że zainstalowałeś TPR bo Remake działa tylko na jego podstawie.

Awatar użytkownika
Lord Gidoo
Użytkownik Forum
Posty: 63
Rejestracja: 01 lut 2006, 21:54
Lokalizacja: KRAKÓW

Post autor: Lord Gidoo » 18 mar 2015, 15:57

Dzieje się tak, ponieważ TPR w czasie instalacji dodaje wpisy do rejestru systemu. To właśnie dzięki nim instalator Remake wie gdzie ma szukać plików oryginalnej gry i dlatego samo przekopiowanie plików nie wystarczy. Mógłbyś poprosić kogoś o zrzut potrzebnych wpisów i sobie dodać, ale myślę, że o wiele prościej będzie zainstalować sobie TPR używając instalatora, a następnie Remake.

Oczywiście jeśli zależy Ci na zapisanych stanach gry to po instalacji możesz je sobie podmienić i w ten sposób niczego nie stracisz.

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 20 mar 2015, 15:25

Pobierz program InnoExtractor i rozpakuj instalkę Remake a póżniej zrzuć wszystkie pliki do jednego folderu.

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Post autor: Karol » 29 mar 2015, 21:33

Dlatego jest znaczek żałoby na forum. Tego to nie wiedziałem. Dzięki za info. Niestety jeśli chodzi o Instalator to będzie problem :/ bo go nie mam, ale sobie zamówię na spokojnie, bo mam tą trochę wersję poprawioną SR i też może dlatego nie działa. Obecnie sprawdzam ostatni raz gdzie będzie trudniej pokonać wroga w TSK i TPR. TSK już 15 misja i (tylko 14 wyszkolone wojsko) TPR 4 i zabieram się za zielonych, a potem po kolei żółte miasta byle by mieć strzelców. Pozdro i trzymajcie się tam ! ! ! :) WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ! ! !

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 05 kwie 2015, 19:33

Karol pisze:Dlatego jest znaczek żałoby na forum. Tego to nie wiedziałem. Dzięki za info. Niestety jeśli chodzi o Instalator to będzie problem :/ bo go nie mam, ale sobie zamówię na spokojnie, bo mam tą trochę wersję poprawioną SR i też może dlatego nie działa. Obecnie sprawdzam ostatni raz gdzie będzie trudniej pokonać wroga w TSK i TPR. TSK już 15 misja i (tylko 14 wyszkolone wojsko) TPR 4 i zabieram się za zielonych, a potem po kolei żółte miasta byle by mieć strzelców. Pozdro i trzymajcie się tam ! ! ! :) WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ! ! !
chodziło mi o instalke Remake :P

ODPOWIEDZ