Wielka wspólna kampania

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

Czemu, przecież będziemy mieć na początku ciężkie odziały.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

A więc szkic mamy tutaj
Na półwyspie mamy osadę chłopstwa dobrze strzeżoną, z warownią wroga na wzgórzu. My zaś osiedlimy się na północy w jakiejś kotlinie, otoczeni drzewami i górami. Dostępne podstawowe budynki + kilka oddziałów, wliczając koniecznie małą grupę ciężkiej jazdy. Wróg standardowo potężniejszy od nas, z silniejszymi jednostkami. Na południu góry jakieś i plażowy przesmyk przy urwisku... mimo, że wygląda to na imitację góry, zróbcie z tego niedostępne wzniesienie dla żołnierzy, by jakiś wrogi oddział mógł się niepostrzeżenie [o ile to możliwe] przemknąć ów dróżką. Oczywiście jeżeli będziecie mieć to w swoich planach, to zachodnią część mapy możecie według własnej inwencji twórczej rozbudować, wrzucając jakieś bory, sady, lasy, rzeki, góry... co chcecie. Wiocha naturalnie niech będzie większa i fajniejsza, aniżeli to, co ja nabazgrałem. Stworzycie z tego wioskę jak z życia wziętą. Im więcej fajowskich rzeczy dołożycie, tym lepiej. Przed wiochą, by trzymać się szczegółów w fabule umieśćcie się jakieś pola uprawne :).
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Dziękujemy Khelbenie!

A więc kto bierze się za mapę, kto za skrypty??

za skrypty mógłbym być odpowiedzialny ja, ale innym też trzeba dać szanse.

Kto jest chętny ?
Awatar użytkownika
Misza
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Misza »

zrobilem juz mapke nowa wieksza 160x176 sa gorki wrazie czego moze ta mapa nadac sie na inne misje ... mam jeszcze 2 inne ta co wyslalem zdjecie i
jeszcze taka na 4 graczy

aha musimy miec nazwe teamu :P co o tym sadzicie? a w dodatku do tej kampani powinnismy zrobic pack pojedynczych misji :mrgreen:

aha przyzwyczailem sie pisac bez ć ą ę itd.
/////Misza
Ostatnio zmieniony 18 paź 2007, 13:33 przez Misza, łącznie zmieniany 2 razy.
Yo jestem nowy nie widze siebie a widzicie mnie ?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Nie, nie, nie - nie wrzucamy mapek, jakie zrobiliśmy kiedyś tam, bo się pojedyńczo nie przyjęły. Nie przyjmujemy na razie żadnych map, jaka nie spełniałaby wymogów mapy pierwszej, której szkic znajdziecie powyżej. Wszystko jasne - półwysep, rzeczka, góry, i tak dalej. Nie robimy map na zapas, ponieważ osoby wybrane do tworzenia scenariusza na pewno nie będą nawet na nie patrzeć, tylko wszystko wymyślą całkowicie od zera. I dopiero od tego zaczyna się Wasze tworzenie arcydzieł. Śmiało, wymieniajcie się mapą, uzupełniajcie ją o swoje pomysły tak, by na zakończenie możnaby śmiało rzecz, iż jest super.
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Jako, że mamy dużo mapperów możemy zrobić tak, że np. ktoś robi kawałek mapy i przekazuje ją dalej i tak do ostatniego kolegi od map który ją ukończy :D
Awatar użytkownika
paulpolska
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: paulpolska »

Niechwaląc się jestem dobry w fabule. Pracowałem przy tworzeniu fabuły w modzie do gothica I i wyszło świetnie;p. Tylko potrzebuje zobaczyć mapki ;p i napisac do niej odpowiednia fabułę ;]. porponuje też nazwać siebie jako grupe moderską i zrobić do tego działy i wiele ludzi porobi własne misje będzie ciekawiej jak powstaną takie grupy. AHA P.S: mogę też robić mapy nieźle mi to wychodzi do misji taktycznych i do rozbudowywania się. Także misje taktyczne to dla mnie mały problem.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

No dobra, to jestem ciekawy co z tego wam wyjdzie ;)

PS - pojedynczo pisze się przez "n"
Obrazek
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Khelben, a te żółte na szkicu, to co? :roll:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Chyba to są odziały wroga które osiedliły się w chłopskiej wiosce. Może się mylę, to niech Khelben mnie poprawi.
Odpowiedz