Wielka wspólna kampania
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Drwal
- Użytkownik Forum
- Kontakt:
Do Eks'a: Rozumiem tylko że Cav i DeBe jej nie potrzebują a oni są mapperami.
Wpadłem na pomysł by każdy kto chcę stworzyłby tutorial, który umieścilibyśmy w pliku z kampanią. Chętne osoby robiłyby tutoriale taktyczne i gospodarcze, które potem dodalibyśmy do osobnego folderu pt. Tutoriale WWK forumowiczów z knights.sztab.com.
Co wy na to?
P.S Chętnie przejąłbym funkcję operatora tutoriali jeżeli pomysł (nie)wypali.
:

Wpadłem na pomysł by każdy kto chcę stworzyłby tutorial, który umieścilibyśmy w pliku z kampanią. Chętne osoby robiłyby tutoriale taktyczne i gospodarcze, które potem dodalibyśmy do osobnego folderu pt. Tutoriale WWK forumowiczów z knights.sztab.com.
Co wy na to?
:
Jeśli tak piszesz to widać nie rozumiesz. Wielka Wspólna Kampania jest dziełem typowo polskim, a że w polskim społeczeństwie tylko nasze forum dotyczy K&M, a przynajmniej zmonopolizowało rynek w 99% to jest to również wizytówka naszego forum. Skoro jest to część naszej społeczności jest również tworzona przez tą społeczność. Prościej mówiąc: każdy użytkownik ma prawo i szanse współtworzyć tą kampanię.Do Eks'a: Rozumiem tylko że Cav i DeBe jej nie potrzebują a oni są mapperami.
To był pierwszy argument. Drugi jest taki, że Cav i DeBe nie mają czasu, więc rozłożenie ciężaru tworzenia mapy na więcej osób może przynieść korzystne skutki (czytaj: stworzenie misji w szybszym tempie).
Rozwiń myśl, bo nie do końca rozumiem.Wpadłem na pomysł by każdy kto chcę stworzyłby tutorial, który umieścilibyśmy w pliku z kampanią. Chętne osoby robiłyby tutoriale taktyczne i gospodarcze, które potem dodalibyśmy do osobnego folderu pt. Tutoriale WWK forumowiczów z knights.sztab.com.
Co wy na to?
dziekuję
a wiec mogę zrobic jakaś mapkę(tylko musialbym wiedziec czy musi meic to jakis wygla juz ustalony, czy sam mam stworzyć, oraz znać fabułe, i gdzie ma być gracz i gdzie jego przeciwnicy/sojusz)
ps. wpadłem na pomysł, że mogla by byc misja jakiej chyba nigdy nie było(?)
a wiec np. tak misja tylko ekonomiczna, gdzie teren jest bez wroga(ewentualnie na poczatku ajkies atakujące jednostki) i np. wygrana misja jest, kiedy gracz zdobędzie np. 1000 żelaza i 5000 węgla (i tak daloej, mozna wymyslic rozne produkty) a aby usprawiedliwic rodzaj ów misji, było by to przygotowanie do kolejnej, b.trudnej misji, gdzie żelaza w spichrzu na pcozatku(badź innych surowcow, żelazo sluzy mi za przyklad
)bylo by tyle ile zebrało się w poprzedniej misji
Może być też tak(co wydaje mi się lepszym pomysłem) ze np. nie ma wroga, jest tylko sam gracz i musi x surowca zberać w czasie np. 2 godzin. tyle ile go zbierze w tej misji, w kolejnej taka ilość x surowca będzie s pichrzu
ps. wpadłem na pomysł, że mogla by byc misja jakiej chyba nigdy nie było(?)
a wiec np. tak misja tylko ekonomiczna, gdzie teren jest bez wroga(ewentualnie na poczatku ajkies atakujące jednostki) i np. wygrana misja jest, kiedy gracz zdobędzie np. 1000 żelaza i 5000 węgla (i tak daloej, mozna wymyslic rozne produkty) a aby usprawiedliwic rodzaj ów misji, było by to przygotowanie do kolejnej, b.trudnej misji, gdzie żelaza w spichrzu na pcozatku(badź innych surowcow, żelazo sluzy mi za przyklad
Może być też tak(co wydaje mi się lepszym pomysłem) ze np. nie ma wroga, jest tylko sam gracz i musi x surowca zberać w czasie np. 2 godzin. tyle ile go zbierze w tej misji, w kolejnej taka ilość x surowca będzie s pichrzu