[nowe misje]Bartek007

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum
Posty: 130
Rejestracja: 26 lip 2007, 16:47

[nowe misje]Bartek007

Post autor: bartek007 » 02 kwie 2008, 17:40

Znów daje swoją misje, tym razem (mam taką nadzieje) bardziej dopracowaną :) Szukam tylko testerów, którzy powiedzą co jeszcze trzeba poprawić, jednak misja jest już do przejścia, a błędy nie powinny uniemożliwić gry...
Dół mapy jest pusty a to dlatego, że ... nie powiem ;)

Misja 1:
Link:
http://www.speedshare.us/down.php?file=1790
Poziom trudności: Easy - Medium,
Ilość wrogów: 1
Ilość sojuszników: 0
Screeny: Narazie brak, postaram się jakieś dać w najbliższym czasie.
Opis misji:
Uciekając przed siłami wroga trafiłeś do małej twierdzy. Jednak okazało się, że za północnymi górami wróg rozbił mały obóz, i widocznie musiał cię zauważyć. Zniszcz jego osadę jak najszybciej, gdy przyjdą posiłki, będą musiały założyć nową osadę, co znacznie utrudni im rozwój.
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 02 kwie 2008, 19:06

Mapa jest banalna, przy czym ma sporo bugów. Po pierwsze nie ma ani jednej skrzynki złota(nie to złoto dałeś w edytorze skryptów (skrzynia ma numer 7)). Poza tym trochę za dużo woja dałeś. Komp jest debilem(można sobie go pod wieże podprowadzić w grupach po 12. Jednej wieży nie ma, bo drzewo przeszkadza. I jakby sparafrazować Twoje słowa: błędy jednak są dość dokuczliwe - brak złota = brak rozwoju;p. Wyglądu nie będę oceniał... i tak pewnie DeBe Cię zjedzie jak psa...

//hej hej, trochę delikatniej proszę (mam na myśli dobór słownictwa)!
//lucbach


Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum
Posty: 130
Rejestracja: 26 lip 2007, 16:47

Post autor: bartek007 » 02 kwie 2008, 19:35

Ok, dzięki, czyli jednak miałem racje :)
Odpuszczę sobie robienie misji i zajmę się czymś innym, np. pisaniem K&M Tool-a ;) Dobra, DeBe zostaw mnie i nie przejeżdżaj, próbowałem drugi raz, nie wyszło, mówi się trudno. Koniec...
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 02 kwie 2008, 19:49

A niby dlaczego koniec? Bo jedna misja Ci się do końca nie udała? Daj spokój! Próbuj dalej!
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 02 kwie 2008, 19:52

Wszyscy od razu myślą, że już w pierwszej misji wszystko im idealnie wyjdzie i będzie picuś glancuś :P. Ja należałem kiedyś do tego grona :usmiech:.
Trochę wiary we własne siły! Z każdą kolejną misją będzie ci szło coraz lepiej tylko musisz uwierzyć w siebie i spędzić nad tym troszkę czasu.
Niedługo wakacje! Głowa do góry! ;)

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 02 kwie 2008, 20:04

Wg użyłem tylko dosadniejszej formy... ale mniejsza o to. Ja też pisałem wszystko sam w mojej pierwszej misji. Nikt mi nie pomagał(większość tutejszych mapmakerów i skrypterów miało mnie gdzieś lub udzielali rad, które się nie sprawdzały). Mimo to stworzyłem misję(robiłem ją ponad miesiąc(licząc testy co chwile)), którą uważam za udaną - jest trudna i skrypty działają w niej jak należy. A co do tego co powiedziałem o terenie... sam doznałem już "zjechania" i wiem, że to nic przyjemnego. No cóż prosiłeś o test, więc musiałeś się liczyć także z krytyką. Jeśli chodzi o skrypt - mogę Ci pomóc i nauczyć co i jak - doskonale Cię rozumiem - sam musiałem do wszystkiego dojść. Natomiast jeśli chodzi o teren - chyba nie mam do tego smykałki, więc teren będziesz musiał sam poprawić. Nie załamuj się, tylko popracuj.

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 02 kwie 2008, 20:08

Bartek007, zobacz moją pierwszą misję. Jest ona pojedyncza. Teren płaski, tylko góry są podwyższone, bug na bugu. Można powiedzieć tragedia. Wstydzę się tej misji. :niedowiarek:

Tak jak to Kamyk powiedział: "Głowa do góry!!!". :wink:

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 02 kwie 2008, 20:53

Filus pisze:i tak pewnie DeBe Cię zjedzie jak psa...
Puk Puk...no wiadomo, że to DeBe...Chciałem kiedyś zostać krytykiem filmowym, więc mam w naturze ocenianie (na ogół surowe) innych. Tym razem zdziwię Cię Filusie, nie "zjadę" Bartka...a to dlatego, że screenów nie ma, a ja byle czego ściągać nie zamierzam (poza tym mam zwalonego KaM)

Co do map Bartku to widzę, że nie Ty jeden masz z tym problem. Nie wiem co jest nie tak...ja gniotem się nie zachwycam i właśnie nie wiem czym to może być spowodowane, że niektórzy z was tak (nie chodzi mi o Twoją mapę konkretnie, lecz ogólnie). Może do tego trzeba dojrzeć, a może z tym się człowiek rodzi. Ja zawsze starałem się aby moje mapki wyglądały jak najlepiej, począwszy od tych zrobionych w HoMaM III, aż do tych z KaM. Z tego co zauważyłem to mojemu bratu też to nie wychodziło...hmm...bo według mnie robienie map to nie jest umiejętność, lecz to zależy od ciężkiej i długiej pracy...wystarczy wiedzieć co jest beee, a co cool itd. No, ale z kończę z tym filozofowaniem, bo to nie ten temat.

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 02 kwie 2008, 21:34

Sorki za OT. Widzę DeBe, że bawiłeś się w edytorze HoMM3 - skoro sam to przyznajesz. Może teraz ty się pochwalisz przed starym wyjadaczem(tzn. mną;p) swoimi mapkami do Hirków? Z chęcią sie przyjrzę. Co do dojrzewania do robienia map. Moim zdaniem nie ma to znaczenia czy masz 13 lat czy 23. Chodzi o to, że musisz mieć smykałkę do tworzenia mapek. Mówię tutaj z autopsji, umiejętności robienia kreowania map(terenów) wymaga głównie "wciągnięcia" się w edytor i tworzenie powinno Ci sprawiać przyjemność, a nie robić to z musu. Jeśli nie odczuwasz przyjemności w robieniu mapek(ja akurat terenu nie lubię robić w edytorze terenu - jest dość niewygodny i ma bugi - to olewasz sobie teren - ja tak (pierwotnie) zrobiłem w mojej mapce). Tutaj jeśli nie ciągnie Cię do pracy to nie ma co się męczyć. Mi bardzo podoba się pisanie skryptów i potem patrzenie na to co się stworzyło. Dlatego też raczej tym się będę zajmował - vide mój pomysł na reedycję kampanii TPR.

//Proszę nie kontynuować tej dyskusji w tym temacie. Filusie, załóż proszę nowy temat.
//lucbach

Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 » 03 kwie 2008, 00:27

bartek, wrzuć jakieś screeny na za chęte. ;)
Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ