[nowe misje] DeXTeR

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
DeXTeR
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 06 maja 2008, 23:23

[nowe misje] DeXTeR

Post autor: DeXTeR » 10 maja 2008, 16:49

Witam!

Wkońcu udało mi się skończyć pierwszą mapę samodzielnie zrobioną.
Jest to pierwsza misja z kampanii "Upadek Władcy". Misja jest strasznie łatwa(jak to pierwsze mapy w kampaniach). Jest nietypowa ;). Chciałbym prosić was o ocenę mapy (terenu) i udzielenie wskazówek na przyszłość.
Nie przechodźcie od razu misji. :s

Fabuła:
(na statku,w nocy)
(żołdak wpadający do kajuty)- Królu! Piraci płyną prosto na nas , co mamy robić?!?!
(Lord Aggron) - uspokój się ... nie panikujcie , załadujcie armaty i czekajcie na mój znak.
~po chwili
(Lord Aggron) - na mój znak strzelać ... 3... 2...1... OGNIA!!
~(dzwiek armat) / (krzyk ludzi)
-Królu oberwaliśmy, idziemy na dno , ratuj się !
~ w tym momencie piraci trafili w maszt , ciężka deska spadła na Lorda Aggrona w wyniku czego stracił przytomność...
~ słoneczny poranek na brzegu ...
(Lord Aggron do siebie) - ale mnie wszystko boli , gdzie ja jestem...
(Gurglin' Jim Barbossa) - w niebie (smiech) ... zartuje wylądowałes na wyspie piratów . Nazywam sie Gurglin' Jim Barbossa i jestem szefem tej wioski pirackiej . Niestety długo nie pożyjesz , już przygotowaliśmy gilotynke dla ciebie (smiech)
- zanim cie zabije chce znać twoje imie , przedstaw się
- wypchaj się !
- nie tym tonem ścierwojadzie , brać go na gilotyne i to już!
- czekaj... nazywam się Lord Aggron The Stonebreaker , jestem włądcą królestwa Azeroth ...
- bla bla bla , jak sie tu znalazłes?
-w nocy wracałem do swojego królestwa z wyprawy... zaatakowali mnie piraci , cała moja załoga przepadła a szczątki statku pływają przy brzegu...
-hmmm nie wyruszałem tej nocy na podbój , pamiętasz może jakieś szczegóły z bitwy?
-ich flaga... była zielona...
-to ten pies Legless Audra Smith !
-mniejsza z tym , na gilotyne z nim
-czekaj ... moge ci się przydać
-(śmiech) ciekawe na co ...
-moge.... ci .... służyć
-hmmmm , nie mam tego w zwyczaju ale mam dla ciebie propozycje...
na wschód od mojej wioski złodzieje kradną kamień niezbędny do rozbudowy miasteczka. Jak uda ci się ich pokonać , bedzięsz miał zaszczyt mi służyć . Nie próbuj uciekać , wyspa jest niebezpieczna (smiech). Aktualnie nie mogę się zająć tymi scierwojadami . Walcze z tym psem Leglessem Audra Smithem o pobliskie złoto na południe od wiochy. Oddaje ci garstke moich podwładnych i spichrz z zapasami ryb i wina. Idz więc ... nie mam czasu
-jak sobie życzysz ... panie



link do pobrania : http://www.wrzucaj.com/537747

Lord Aggron - my
Legless Audra Smith
Gurglin' Jim Barbossa
Złodzieje
Ostatnio zmieniony 16 sty 2009, 23:53 przez DeXTeR, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 10 maja 2008, 21:44

Widac, ze zrobiona chyba w 5 min na kolanie
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 10 maja 2008, 22:29

A moim zdaniem do dosyć dobry początek, jak na pierwszy kontakt z KaM'owym edytorem. Przy drugim podejściu powinieneś stworzyć jakąś mapę od zera, mimo że wyszłaby prawdopodobnie nieco lamersko. To będzie odpowiedni drugi krok w stronę profesjonalizmu. Dalej zaś powinieneś przykładać się bardziej do map wychodzących z Twojej ręki i brać sobie do serca każdy komentarz i każdą istotną uwagę tutejszych autorów map. Pomoże Ci to w osiągnięciu w przyszłości umiejętności, jakich z tego, co widzę jeszcze nie posiadasz.

I zmień proszę rozmiary tych zrzutów, ponieważ mój post się rozjeżdża i wygląda trochę, jakobym mniej napisał. :)

Awatar użytkownika
DeXTeR
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 06 maja 2008, 23:23

Post autor: DeXTeR » 10 maja 2008, 23:25

Widac, ze zrobiona chyba w 5 min na kolanie
Trochę czasu robiłem bo dopiero zaczynam ale nie przeczę ze dla was zaawansowanych zajęłoby to 5 minut ;).
A moim zdaniem do dosyć dobry początek, jak na pierwszy kontakt z KaM'owym edytorem. Przy drugim podejściu powinieneś stworzyć jakąś mapę od zera, mimo że wyszłaby prawdopodobnie nieco lamersko. To będzie odpowiedni drugi krok w stronę profesjonalizmu. Dalej zaś powinieneś przykładać się bardziej do map wychodzących z Twojej ręki i brać sobie do serca każdy komentarz i każdą istotną uwagę tutejszych autorów map. Pomoże Ci to w osiągnięciu w przyszłości umiejętności, jakich z tego, co widzę jeszcze nie posiadasz.

I zmień proszę rozmiary tych zrzutów, ponieważ mój post się rozjeżdża i wygląda trochę, jakobym mniej napisał. Uśmiech
Właśnie tworze mapkę od zera :) . Pewnie wyjdzie lamersko jak mówisz ale będę tworzyć aż mi sie uda . [/quote]

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 10 maja 2008, 23:43

Pamiętaj, że tworząc mapę od zera, możesz spotkać się z ostrą krytyką. Absolutnie się nie zniechęcaj, gdy będą nad Tobą wisiały brutalne komentarze. Tylko wtedy okażesz się dobry, gdy nie będziesz strzelał fochów, a pokażesz nam wszystkim, że się mylimy i wyskoczysz nam z mapą a'la Da Vinci. Tak więc pograj sobie już w gotowe mapy, przewertuj je technicznie i estetycznie o nawet kilka ciekawych kompozycji wrzuć do swojej mapy. Z czasem przycie Ci samemu projektować różne lokacje, będziesz miał już większe doświadczenie w tym.

Zedytuj swego posta, bo mi się wypowiedzi rozjeżdżają. ;)

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 10 maja 2008, 23:46

Dexter, daj w 1 poscie tylko linki do tych zdjec, bo forum sie dlugo laduje i sie rozjezdzaja posty :/
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
DeXTeR
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 06 maja 2008, 23:23

Post autor: DeXTeR » 10 maja 2008, 23:52

Okej! :D

Mam pytanie do was
Robiąc mapke jak zrobić zeby nie było kwadratowo
np :woda + brzeg , góry +ziemia itp

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 11 maja 2008, 13:02

Nie za bardzo rozumiem Twój problem. Po prostu rób kuliście, albo trójkątnie.

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 11 maja 2008, 13:04

Dexter, po prostu niektore rodzaje terenu nie lacza sie z niektorymi, np. pustynia ze sniegiem, musisz sam odkryc, co do czego pasuje
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: BananowyJasio » 11 maja 2008, 22:31

Zawsze pozostaje zakładka "tiles", korzystając z niej możesz uzyskać bardzo szczegółowe i ciekawe wzory ;)

ODPOWIEDZ