[Nowe Misje] Ciężka Jazda

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

[Nowe Misje] Ciężka Jazda

Post autor: Ciężka Jazda » 02 lip 2008, 15:29

Wreszcie mogę dziś opublikować swoją nową misję, (bo poprzednie taktyczne były denne).

Główne Postacie:
Książe Bolesław
Książe Wacław
Król Henryk

Jak mówi się w 1 orginalnej misji TSK wróg przełamał naszą obronę i od pierwszej minuty atakuje nas jazdą. Masz bardzo dobre położenie i mnóstwo zasobów w Spichrzu. Wykorzystaj to i z pomocą Księcia Wacława pokonaj Gród złego Henryka.

Screeny:

Nasze Położenie
Obrazek

Lokalizacja wioski Księcia Wacława:
Obrazek

To, co mamy zdobyć. Gród złego Księcia Henryka.

Obrazek

Link: http://rapidshare.com/files/126556080/M ... K.zip.html

Misja II - Kraina Morza ryb
Mamy niezbyt dużo miejsca don rozbudowy, Ale nie musimy się zbytnio śpieszyć. Książe Wacław ma niedaleko swoją osadę i spróbuje nam pomóc, atakując wioskę Henryka. Henryk atakuje nas od samego początku, lecz zdołasz go przełamać. Jedyne pocieszające to, że ryb mamy pod dostatkiem.

Fotki:
Nasza baza:
Obrazek

Osada Wacka :)
Obrazek

Download : http://rapidshare.com/files/134297023/MIsja_II.zip.html
Ostatnio zmieniony 02 sie 2008, 14:17 przez Ciężka Jazda, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson » 02 lip 2008, 17:04

NO extra wysztko mi się podoba 10/10

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 02 lip 2008, 17:08

A mi się nic nie podoba... jedynie wygląd miast jest całkiem niezły.
Popełniłeś podstawowe błędy w tworzeniu map, których nie będę wymieniał po raz setny.

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 02 lip 2008, 17:32

Zrób fałdowania i popraw góry, a będzie bardzo fajnie :).

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 02 lip 2008, 18:33

Mapy nie komentuje, bo leżącego się nie kopie :P A sama misja, po ilości zasobów w spichrzu wydaje się być banalna... Od razu by można zacząć produkcje wojska i hajda na wroga! W dodatku mamy sojusznika :S
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 03 lip 2008, 00:13

Nie instalowałem misji, ale już po screenie widzę podstawowy błąd. Nie sądzisz, że losowe kratki węgla wyglądają wyjątkowo brzydko? Skorzystaj z dobrodziejstwa zakładki "Tiles" i wyrównaj go - najintensywniejszy na środku, zaś po zewnętrznej stronie rzadki :wink:

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 03 lip 2008, 10:06

Ok, szykuję poprawkę misji. Już zmniejszyłem zasoby oraz poprawiam fałdowania. Za węgiel wezmę się za chwilkę :) .

Mam pytanie: Czy to :

Obrazek
chociaż trochę przypomina fałdowania?

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 03 lip 2008, 10:30

Lol... teraz zacznie się poprawianie misji po 50 razy. Nie można zrobić raz, a porządnie?

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 03 lip 2008, 10:30

Przypomina, tylko świerki na trawie wyglądają troszkę dennie. Pozmieniaj tam rodzaj terenu. Proponuje w tym lesie mieszanym pod świerkami dać trochę bielicowej gleby. Tej co zwykle w kampaniach jest połączona z ziemią.
A pod lasem mieszanym dać gdzieniegdzie tej żółtawej gleby.

Albo drugim, rozwiązaniem jest zrobienie oddzielnie lasu iglastego i oddzielnie mieszanego(na różnych glebach!).

Jeszcze wrócę do fałdowań. Musisz pokazać jak to wygląda w grze, bo w edytorze to za dużo nam nie mówi :P.

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 03 lip 2008, 10:38

DeBe pisze:Lol... teraz zacznie się poprawianie misji po 50 razy. Nie można zrobić raz, a porządnie?
Muszę się uczyć na błędach. To dopiero moje pierwsza misja :P

ODPOWIEDZ