[Nowe Misje] Ciężka Jazda

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 03 sie 2008, 09:08

DeBe pisze:Dość "ograniczone" te screeny...
1 Nie widzę upiększeń w postaci kwiatów, grzybów itd. Ocena powinna w tym momencie polecieć na łeb na szyję... (gdyby mi się chciało oceniać)
2 O górach nie ma co się rozpisywać, bo po prostu są ohydne...
3 Gdzie jest pofałdowany teren?
4 Mam pytanie: Czemu cała minimapa to czarna dziura?
5 Jedyny plus: całkiem nie najgorsze rozmieszczenie budynków i ulic... (choć na pierwszym screenie koło dymarki jest pewien "burak"...)
1. Po środku mapy jest las i wyżej opisane obiekty.
2. Obejżyj i ściągnij.
3. Na scenach przedstawione są miasta. Bałem się, że ponjiewychodzą budowle.
4. Kolejny plus, aby ściągnąć. Aby zbadać mape. Zamazałem minimapę, aby było ciekawiej.
5. CO racja, to racja... Zaraz to poprawię :) .

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 03 sie 2008, 09:25

Filus pisze:Powiem tak: z czystej ciekawości(i nudów) zassałem sobie Twoją drugą mapkę. Tak więc wrzucam gdzie trzeba(choć o "readme" to chyba zapomniałeś...) i gra się wykrzacza przy próbie wczytania. Najpierw myślałem, że coś sam zawaliłem. Ale z racji, że byłem niemal pewny, że wszystko dobrze podmieniłem postanowiłem wywęszyć co i jak. Tak rażącego błędu to ja jeszcze jak żyję nie widziałem... Testowałeś w ogóle to co stworzyłeś? Sprawdziłeś czy działa? Nie będę się dłużej rozpisywał i powiem krótko. Źle powiązałeś pliki mapy i skryptu ze sobą. Plik mapy do skryptu nazywa się save02.map. W skrypcie natomiast przypisałeś plik o nazwie save01.map... No comment...
O cholerka rzeczywiście coś pochrzaniłem ... Spróbuje coś zaradzić... Chociasz nie wiem co zrobiłem źl;e...

Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum
Posty: 95
Rejestracja: 07 mar 2008, 21:11

Post autor: samczyk » 03 sie 2008, 09:39

Ściągnąłem 2 misję, i zmieniłem nazwę na save01/mission1 i podmieniłem pod misję z TSK.

1.Góry SĄ ohydne.
2.Teren jest prawie cały zielony.
3.Gdy wywołuję zielonego wroga łucznikiem, nie przychodzi. Póki nie dojdę za blisko, mogę sobie wybić całe jego wojsko.
4. W naszej wiosce nie ma dwóch jednostek: rybaka i chłopa.
5.Nasz sojusznik nie atakuje wroga. Wróg nie atakuje nas. 2/6 mapy pokrywa woda, bez fałdowań.

Mógłbym wymieniać dalej, ale po co.
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 03 sie 2008, 09:43

samczyk pisze:Ściągnąłem 2 misję, i zmieniłem nazwę na save01/mission1 i podmieniłem pod misję z TSK.

1.Góry SĄ ohydne.
2.Teren jest prawie cały zielony.
3.Gdy wywołuję zielonego wroga łucznikiem, nie przychodzi. Póki nie dojdę za blisko, mogę sobie wybić całe jego wojsko.
4. W naszej wiosce nie ma dwóch jednostek: rybaka i chłopa.
5.Nasz sojusznik nie atakuje wroga. Wróg nie atakuje nas. 2/6 mapy pokrywa woda, bez fałdowań.

Mógłbym wymieniać dalej, ale po co.
1. Może i są. Mnie si e podobają.
2. Przecież jesteśmy na nizinach. :/
3. Żal. ja go wywołuję i przychodzą jedźcy czy inni.
4. Czy muszą być wszystkie jednostki przy domkach???
5. Poczekaj godzinę, to wtedy zobaczysz...

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 03 sie 2008, 10:42

samczyk pisze:Ściągnąłem 2 misję, i zmieniłem nazwę na save01/mission1 i podmieniłem pod misję z TSK.

1.Góry SĄ ohydne.
2.Teren jest prawie cały zielony.
3.Gdy wywołuję zielonego wroga łucznikiem, nie przychodzi. Póki nie dojdę za blisko, mogę sobie wybić całe jego wojsko.
4. W naszej wiosce nie ma dwóch jednostek: rybaka i chłopa.
5.Nasz sojusznik nie atakuje wroga. Wróg nie atakuje nas. 2/6 mapy pokrywa woda, bez fałdowań.

Mógłbym wymieniać dalej, ale po co.
No, no... widzę, że uczysz się krytykować samczyku. Trzymaj tak dalej... :wink:
Ciężka Jazda pisze:1. Po środku mapy jest las i wyżej opisane obiekty.
2. Obejżyj i ściągnij.
3. Na scenach przedstawione są miasta. Bałem się, że ponjiewychodzą budowle.
4. Kolejny plus, aby ściągnąć. Aby zbadać mape. Zamazałem minimapę, aby było ciekawiej.
5. CO racja, to racja... Zaraz to poprawię Uśmiech .
1 OOo Zgrozo! To dla Ciebie wystarczy tylko jeden las w którym są "wyżej opisane obiekty"...?! Takie duperele się rozrzuca po całej mapie... a jak komuś się nie chce, to w ogóle nie powinien robić mapy, bo po co się zmuszać?
2 O nie! Już po screenach widzę, że jest very, very źle... wiedz, że ja byle czego nie ściągam. Poza tym po co mam się męczyć z dopasowaniem skryptów do mapy... nie moja wina, że autor to schrzanił.
3 To Ci daruję... bo nie wiem jak wygląda na reszcie mapy.
4 No cóż... nie zachęciłeś mnie do jej badania.
Ciężka Jazda pisze:1. Może i są. Mnie si e podobają.
2. Przecież jesteśmy na nizinach. :/
3. Żal. ja go wywołuję i przychodzą jedźcy czy inni.
4. Czy muszą być wszystkie jednostki przy domkach???
5. Poczekaj godzinę, to wtedy zobaczysz...
1 To może rób misje dla siebie?
2 Niektórzy są na nizinach... w tworzeniu misji. Nie ważne czy jesteśmy na nizinach,czy na wyżynach.... możemy być nawet na księżycu. Faktem jest, że różnorodne gleby muszą być. Tak jest w kampaniach zrobionych przez twórców gry i tego powinieneś się trzymać. Z resztą co z tego, że to niziny? Chciałbym Cię tylko poinformować, bo zapewne nie masz w szkole jeszcze geografii: to, że niziny są w atlasach przedstawione na zielono, to nie znaczy, że występuje tam tylko trawa... :lol:
3 No to widocznie podesłałeś nam jakąś dziwną wersję swojej misji...
4 No cóż... może nie muszą, ale jak już zacząłeś to przydałoby się skończyć. Tym bardziej, że nie podałeś logicznego wytłumaczenie dlaczego tak jest... możemy tylko zakładać, że Ci się nie chciało już ich dodawać.

Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson » 03 sie 2008, 11:09

Mi to tam się podoba fajną mamy wioske nasz sojusznik też racja że przydało by się troche piasku może albo innej trawy tej ciemniejszesz.
Po za tym spoko 9/10

P.S i tak robisz lepsze misje ode mnie :P

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 03 sie 2008, 11:42

DeBe pisze:
samczyk pisze:Ściągnąłem 2 misję, i zmieniłem nazwę na save01/mission1 i podmieniłem pod misję z TSK.

1.Góry SĄ ohydne.
2.Teren jest prawie cały zielony.
3.Gdy wywołuję zielonego wroga łucznikiem, nie przychodzi. Póki nie dojdę za blisko, mogę sobie wybić całe jego wojsko.
4. W naszej wiosce nie ma dwóch jednostek: rybaka i chłopa.
5.Nasz sojusznik nie atakuje wroga. Wróg nie atakuje nas. 2/6 mapy pokrywa woda, bez fałdowań.

Mógłbym wymieniać dalej, ale po co.
No, no... widzę, że uczysz się krytykować samczyku. Trzymaj tak dalej... :wink:
Ciężka Jazda pisze:1. Po środku mapy jest las i wyżej opisane obiekty.
2. Obejżyj i ściągnij.
3. Na scenach przedstawione są miasta. Bałem się, że ponjiewychodzą budowle.
4. Kolejny plus, aby ściągnąć. Aby zbadać mape. Zamazałem minimapę, aby było ciekawiej.
5. CO racja, to racja... Zaraz to poprawię Uśmiech .
1 OOo Zgrozo! To dla Ciebie wystarczy tylko jeden las w którym są "wyżej opisane obiekty"...?! Takie duperele się rozrzuca po całej mapie... a jak komuś się nie chce, to w ogóle nie powinien robić mapy, bo po co się zmuszać?
2 O nie! Już po screenach widzę, że jest very, very źle... wiedz, że ja byle czego nie ściągam. Poza tym po co mam się męczyć z dopasowaniem skryptów do mapy... nie moja wina, że autor to schrzanił.
3 To Ci daruję... bo nie wiem jak wygląda na reszcie mapy.
4 No cóż... nie zachęciłeś mnie do jej badania.
Ciężka Jazda pisze:1. Może i są. Mnie si e podobają.
2. Przecież jesteśmy na nizinach. :/
3. Żal. ja go wywołuję i przychodzą jedźcy czy inni.
4. Czy muszą być wszystkie jednostki przy domkach???
5. Poczekaj godzinę, to wtedy zobaczysz...
1 To może rób misje dla siebie?
2 Niektórzy są na nizinach... w tworzeniu misji. Nie ważne czy jesteśmy na nizinach,czy na wyżynach.... możemy być nawet na księżycu. Faktem jest, że różnorodne gleby muszą być. Tak jest w kampaniach zrobionych przez twórców gry i tego powinieneś się trzymać. Z resztą co z tego, że to niziny? Chciałbym Cię tylko poinformować, bo zapewne nie masz w szkole jeszcze geografii: to, że niziny są w atlasach przedstawione na zielono, to nie znaczy, że występuje tam tylko trawa... :lol:
3 No to widocznie podesłałeś nam jakąś dziwną wersję swojej misji...
4 No cóż... może nie muszą, ale jak już zacząłeś to przydałoby się skończyć. Tym bardziej, że nie podałeś logicznego wytłumaczenie dlaczego tak jest... możemy tylko zakładać, że Ci się nie chciało już ich dodawać.
(Ciupa) :P "Tak się wkurzyłem , że ide poraozwalać kolesi w CS." DeBe grasz w CS?????????

//edit - ZRÓB SAM MISJĘ TO ZOBACZYMY!!!!!

//Po pierwsze - istnieje coś takiego, jak opcja "edytuj". Nie musiałeś pisać nowego posta tylko dlatego, że chcesz dopisać JEDNĄ linijkę. Na razie masz tylko upomnienie, jednak potem może być gorzej.
Po drugie - po jaką cholerę piszesz tyle tych pytajników i wykrzykników? Wystarczy najczęściej jeden, nie trzeba pisać ich kilka(naście) w jednej wypowiedzi! Oby mi się to więcej nie powtórzyło.
//Michailoff

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 03 sie 2008, 12:47

-Po co się tak denerwować? Przecież napisałem Ci tylko, że Twoja misja jest niegrywalna dla większości graczy... nie moja wina, że odwaliłeś fuszerkę. :lol: Twoje zachowanie jednak wskazuje na to, że jesteś jeszcze wyjątkowo młody (napiszę w ten sposób...) i nie potrafisz przyjmować na klatę krytyki bardziej doświadczonego twórcy map. No cóż... kiedyś już pisałem, że trzeba mieć charakter aby stworzyć porządną misję... Ty go najwyraźniej nie posiadasz. Mogę Ci jedynie współczuć.
-Domyślam się, że CS to "counter strike"? Nie chcę Cię obrażać, więc napiszę to łagodniej: skąd takie przekonanie, że posiadam CS? Widzisz... gry nie biorą się z kosmosu. Zawiodę Cię w tym momencie... nigdy nie grałem w counter strike'a... ale domyślam się, że i tam poddajesz się gdy jakiś gość Cię sprzątnie. Z resztą nawet jakbym miał tą grę i tak bym z Tobą nie zagrał... jeszcze bym wygrał i znowu byś się obraził. Po co mi to? :lol:
-No cóż... zaznaczałem już wielokrotnie, że robię mapy do kampanii WWK i każdy potwierdzi, że wychodzą mi o niebo lepiej jak Tobie. Jeśli chodzi o skrypty.... zauważ, że nie czepiałem się Ciebie o to, gdyż zakończyłem z tym zabawę prawie rok temu. Jednak przypomnienie tego wszystkiego to kwestia ok. dwóch godzin. Jedno jest pewne: zanim wystawiłbym misję na forum sprawdziłbym dokładnie czy nie zawiera jakiś błędów... Ty chyba o tym zapomniałeś. Z resztą nie muszę robić misji żeby udowodnić jakiemuś dzieciakowi, że wyjdzie mi to lepiej niż jemu...

A tak na marginesie: jeśli nie potrafisz potraktować krytyki innych jako wskazówek, rad itd. to nigdy nie zrobisz dobrej misji. :)

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 03 sie 2008, 17:07

Filus pisze:Powiem tak: z czystej ciekawości(i nudów) zassałem sobie Twoją drugą mapkę. Tak więc wrzucam gdzie trzeba(choć o "readme" to chyba zapomniałeś...) i gra się wykrzacza przy próbie wczytania. Najpierw myślałem, że coś sam zawaliłem. Ale z racji, że byłem niemal pewny, że wszystko dobrze podmieniłem postanowiłem wywęszyć co i jak. Tak rażącego błędu to ja jeszcze jak żyję nie widziałem... Testowałeś w ogóle to co stworzyłeś? Sprawdziłeś czy działa? Nie będę się dłużej rozpisywał i powiem krótko. Źle powiązałeś pliki mapy i skryptu ze sobą. Plik mapy do skryptu nazywa się save02.map. W skrypcie natomiast przypisałeś plik o nazwie save01.map... No comment...
Skąd takie oburzenie Filusie? Przecież błąd każdemu może się zdarzyć. Nie lepiej powiedzieć mu tego inaczej?

DeBe nie wiem dlaczego, ale wyczuwam w Twoim poście lekkie wywyższanie się ponad Ciężką jazdę. Nie odbierz tego źle, ale myślę, że mówienie mu, że Twoje mapy są o niebo lepsze do niczego nie prowadzi. Nijak mu w tym nie pomożesz, a tylko rozzłościsz. Krytyka z Twojej strony była ok, dałeś mu do zrozumienia co jest nie tak i za to plus.
Postaraj się mnie zrozumieć. Ciężka jazda ma zapewne dużo mniej lat niż Ty i gorzej znosi krytykę. Stąd post powyżej. Oczywiście mimo jego wieku powinien ponieść jakąś konsekwencję co zostało zrobione przez Michailoffa. I na tym powinno się zakończyć.

Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum
Posty: 95
Rejestracja: 07 mar 2008, 21:11

Post autor: samczyk » 03 sie 2008, 17:30

Przypominajka: Ciężka Jazda napisał wcześniej double posta :coongada:: .

Czekamy na kolejną misję :cyklop: .

A tak wogóle, to nie obrażaj się :) .
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...

ODPOWIEDZ