[Nowe Misje] Ciężka Jazda

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 03 sie 2008, 17:43

Kamyk pisze:Skąd takie oburzenie Filusie? Przecież błąd każdemu może się zdarzyć. Nie lepiej powiedzieć mu tego inaczej?
Już śpieszę wyjaśnić. Chyba nikogo nie oświecę, jeśli powiem, że wszystko(są oczywiście wyjątki, ale one potwierdzają regułę) co jest tworzone(i wypuszczane) jest z reguły choć "po łebkach" testowane. A błąd jakiego się czepiam świadczy, że autor nawet nie sprawdził czy wszystko gra. Podejrzewam, że w skrypcie miał przypisaną mapkę pierwszej misji, żeby szybciej sprawdzać zmiany widoczne w grze(też tak kiedyś robiłem), ale w takim razie dlaczego zapomniał zmienić tak podstawową linijkę w każdym skrypcie? Co jak co, ale takich błędów nie można skrytykować inaczej. Wszak to tak jakby autor sam się przyznał do braku testów własnej mapki.

Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson » 03 sie 2008, 21:08

samczyk pisze:Przypominajka: Ciężka Jazda napisał wcześniej double posta :coongada:: .

Czekamy na kolejną misję :cyklop: .

A tak wogóle, to nie obrażaj się :) .
no właśnie czekam i myśle jaka będzie taktyczna czy ekonomiczna jak ekonomiczna to mam taką rade niech teraz będzie 1vs.2 albo 3 wiesz jakieś wyzwanie.

Pozdro Kamson

Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum
Posty: 95
Rejestracja: 07 mar 2008, 21:11

Post autor: samczyk » 03 sie 2008, 22:57

Czekamy na kolejną misję Cyklop .
A jak tak chciałem, by w tym zdaniu pojawiła się nutka sarkazmu...
no właśnie czekam i myśle jaka będzie taktyczna czy ekonomiczna jak ekonomiczna to mam taką rade niech teraz będzie 1vs.2 albo 3 wiesz jakieś wyzwanie.
...toś musiał ją rozwiać... :lol:
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...

Awatar użytkownika
kocik1110
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 25 mar 2008, 20:12
Lokalizacja: Gołdap

Post autor: kocik1110 » 11 sie 2008, 10:29

Ciężka Jazda ja jestem zgodny z DeBe gdyż widziałem jego mapy i są lepsze od twoich ale i tak nawet dobrze ci idzie jak na początek
To mi przypomina moje początki jak sam robiłem mapy ale jak ktoś je krytykował to nie strzelałem focha i się poddawałem tylko poprawiałem błędy i moje zdolności do robienia map bardzo się poprawiły
POZDRO

DLA WSZYSTKICH FANÓW KaM

Awatar użytkownika
Franek_2005
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2008, 15:31
Lokalizacja: Kołacze

Post autor: Franek_2005 » 11 sie 2008, 15:31

A ja mam takie pytanie co do 2 misji.

Czy ta misja to żart?? :shock:

Chodzi mi o budowniczych i o nasze początkowe budynki. Mam tylko szkołę, winnicę, 1 z 2 wież obronnych (wiem, że ciężka jazda dała 2 wieże, ponieważ sprawdziłem to w edytorze Lewina), chatkę rybaka, kamieniarza, dymarkę i gospodę. Sprawdziłem w edytorze: powinien być jeszcze spichrz i 3 kopalnie które są umieszczone nie tam gdzie mają być (czyli przy złożu), tylko na gołej ziemi :||:
Oglądając jeszcze mapkę w edytorze dopatrzyłem się kilku błędów, a mianowicie:
- ryby, węgorze i kwiatki wodne są umieszczone na ziemi, nie w wodzie;
- w mieście 2 gracza, wieża obronna, 2 leśniczówki i tartak są umieszczone na wodzie (może Ci się pomieszało: ryby na lądzie a domki na wodzie :lol: );


Czytałem wypowiedzi innych i zauważyłem, że pozostali mają spichlerz, więc dlaczego ja nie mam :coongada::

To tyle ode mnie, mam nadzieję, że teraz będziesz lepiej testował misje i nie stawiał obiektów "gdzie popadnie" :smiesne:

Pozdrawiam.

EDIT:

Jeszcze mam takie pytanie: Po co nam kamieniarz, skoro nie ma nigdzie pokładów?? I na dodatek nie da się tego poprawić :galy:
Gdy uruchamiam edytorem Kroma plik "save02.map", moim oczom ukazuje się niewiarygodny obraz!! To nie jest ta sama mapa!! Nie wydaje mi się bym coś źle zrobił (chodzi mi o podmienianie plików), bo na screenach widzę te same miasto, które mamy na początku 2 misji.

Edit2:

Przed chwilą zobaczyłem coś ciekawego :roll:
Jak już wcześniej pisałem mam takie same miasto z wyjątkiem 3 rzeczy.
Na screenach ze strony 1 widać pokłady kamienia, rudy żelaza i złota. Dlaczego ja tego nie mam?? Nie wiem co może być źle zrobione.
Na 99% dobrze zamieniłem pliki .dat i .map ponieważ sprawdzałem to z readme, które było dołączone do 1 misji WWK.


Edit3:

Już wiem gdzie był błąd.
W skryptach ta misja była przyporządkowana do mapy z misji 1. Później dopiero sczaiłem się, że użytkownik Filus poruszał już ten błąd lecz nie został on naprawiony :coongada::
Wielki minus dla Ciężkiej Jazdy za ten błąd.

ODPOWIEDZ