[nowe misje] Kadora

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 04 lis 2008, 18:47

Wydaje mi się, że co po niektórzy nie do końca rozumieją, jaka jest sama idea wystawiania własnych misji.

Kadora - jako, że nie zastrzegłeś sobie, że mapkę zrobiłeś dla siebie, że nie chcesz być krytykowany, to też nie dziw się, że ktoś zwraca uwagę na to, że to czy owo jest nie tak. W misję nie grałem, nie mam obecnie na to czasu, ale jeśli więcej osób zwraca Ci uwagę na niedoróbki to faktycznie muszą one być. To, że DeBe się czepia, cóż musisz się do tego przyzwyczaić...

DeBe - nie potrafię się powstrzymać - weź i skończ czepiać się nowych, to że Ty jesteś taki przewspaniały nie oznacza, że każdy taki MUSI być. Nie każdy przykłada się tak do mapy (vide ja - z własnego wyboru) i w sumie nachalne czepianie się to już (delikatnie mówiąc) jest nie na miejscu.

Awatar użytkownika
Kadora
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 02 lis 2008, 20:44
Lokalizacja: Markocice

Post autor: Kadora » 05 lis 2008, 18:15

Link w pierwszym poście został zaktualizowany. Zawiera poprawioną (pod względem szczegółowości, elewacji itp) misję pierwszą, misję drugą oraz plik text.lib z wiadomościami misji i pozmienianymi niektórymi nazwami budynków i jednostek :P. Co do misji drugiej - nie za bardzo wiem czy da się odeprzeć atak wroga na początku gry. Ostatnio bawiłem się tym uniteditorem i niechcący zmodyfikowałem własciwosci rebelianta i paru innych żołnierzy, tak że jednego rebelianta nie mogło zabić pięciu toporników XD. Nie umiem tego odwrócić, będe musiał ściągnąć na nowo grę chyba XD. Więc prosze sprawdźcie czy odparcie ataków na początku jest możliwe, a jeśli nie to dajcie znać :P

Dodane : Trzecia misja w drodze 8-)

Link w pierwszym poscie zaktualizowany, dodana misja 3 :)
Mam Heavy!

Awatar użytkownika
belam
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 09 lis 2008, 16:51
Lokalizacja: zza rogu

Post autor: belam » 09 lis 2008, 18:01

a mnie sie podobaja te mapki, mimo ze maja kilka niedociagniec :P

Awatar użytkownika
Kadora
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 02 lis 2008, 20:44
Lokalizacja: Markocice

Post autor: Kadora » 09 lis 2008, 18:03

W porównaniu z niedociągnięciami twórców TPR to można powiedzieć że odwaliłem kawał dobrej roboty :P
Mam Heavy!

Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: BananowyJasio » 10 lis 2008, 20:23

Może gdybyś pierwsze dwie misje poprawił w podobny sposób, jak zrobiłeś trzecią, to więcej osób by w to zagrało.

Awatar użytkownika
Kadora
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 02 lis 2008, 20:44
Lokalizacja: Markocice

Post autor: Kadora » 11 lis 2008, 13:33

A co ci dokladnie nie pasuje w pierwszych dwóch misjach?
Mam Heavy!

Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: BananowyJasio » 11 lis 2008, 16:44

BananowyJasio pisze:
DeBe pisze:Mapa nie nadaje się do użytku... sorry, ale taka jest prawda. Za mało się postarałeś...
Yes, my Master :)
Jako, że mistrzowi nie wypada strzępić języka pozwolę sobie zinterpretować jego wypowiedź, oczywiście mogę nie wszystko uwzględnić. 8-)

Pan DeBe miał najprawdopodobniej na myśli:
1) (...)
2) Kiepskie fałdowania gór. Otwórz sobie jakąś misję z oryginalnego KaM (najlepiej ze środka gry) i dąż do ideału. :P
3) Większość fałdowań jest zresztą uderzająco sztuczna i nienaturalna. Te ściany na południowym zachodzie to jakaś groteska :D
4) (...)
5) (...)
6) Tylko pod żadnym pozorem nie każ im sadzić palm i iglaków oraz krzaków i kaktusów na jednej mapie!
7) Ta woda to sadzawki, czy rzeczka? Jeśli to drugie, to wiedz że one zazwyczaj płyną w jednym, określonym kierunku :D, co akcentujemy tym, że każdy kwadrat jest skierowany w tą samą stronę. Dla ułatwienia podpowiem, że nie musisz klikać po kolei na każdy kwadracik przy pomocy "Rotate tile". Wystarczy kliknąć "Rotate brush" (które jest obok) i wypełnić rzeczkę pojedynczymi kwadratami, każdy będzie obrócony o kąt, który widnieje w nawiasie.
8) (...)
9) Polecałbym także rozpatrzyć sens uprawiania zboża na piasku, gdy obok jest trawa. :D

Popraw to i może wtedy zagram w tą misję ;)
Miłej zabawy ;)
I to naprawdę wystarczy.
Część rzeczy rzeczywiście uległa zmianie (te wykropkowałem), a rzeczy tu wspomniane - moim zdaniem - nadal dalekie są od dokładności.

Dodam jeszcze tylko tyle, że mieszanka śnieg-palmy na 2-giej mapie nie za bardzo mi się podoba...

Awatar użytkownika
Kadora
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 02 lis 2008, 20:44
Lokalizacja: Markocice

Post autor: Kadora » 11 lis 2008, 17:09

Postaram się więcej pozmieniać te rzeczy oprócz ostatniego punktu.... Skoro można w grze budować pola na owym "piasku" no to nie widzę powodu traktować to jako niedociągnięcie z mojej strony :P
Mam Heavy!

Awatar użytkownika
fanTSK
Użytkownik Forum
Posty: 103
Rejestracja: 03 cze 2008, 14:18
Lokalizacja: Poznań

Post autor: fanTSK » 25 sty 2009, 18:29

Jeśli komuś zabraknie węgla w pierwszej misji to jest dobry :mrgreen:
A tak poza tym to misja jest nawet fajna tylko szkoda że ratusza budować nie można :(
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson » 26 sty 2009, 08:11

dobra ja powiem tak: sporo kombinowałeś z tymi plikami że nie chce mi sie już odpalać misji.

ODPOWIEDZ