[nowe misje] belam

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 10 lis 2008, 12:07

Kadora pisze:Badziewia? To odejście od schematów standardowych map, jakie belam zaprezentował to dzieło sztuki ^^
No jeśli idziecie w kierunku "abstrakcjonizmu mapowego" to mogę tylko dać krzyżyk na drogę... albo nie! Nie dostaniecie...
Okres wydawania total, full badziewia powinien się zakończyć już dawno temu... kiedy zaczynaliśmy dopiero przygodę z tworzeniem map zainicjowaną przez Dark Lorda. Dziś nawet argumenty typu: "To moja pierwsza mapa..." nie są w stanie mnie złagodzić.
Wystarczy tylko poświęcić takiej mapie dużo czasu... czy to tak trudno pojąć?

Awatar użytkownika
Kadora
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 02 lis 2008, 20:44
Lokalizacja: Markocice

Post autor: Kadora » 10 lis 2008, 13:26

DeBe... przymknij się!
Mam Heavy!

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 10 lis 2008, 13:42

HaHa! Przykro mi, ale nie skorzystam... poza tym nie wiem w jakim sensie miałbym się "przymknąć". Może Ty czasami mówisz do monitora i stąd się to wzięło... ale mi jeszcze nie brak piątej klepki, więc wolę pisać na klawiaturze.

Tak czy siak zakończę tą dyskusję... w końcu jak to mawiają: "Nie dyskutuj z głupim... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem". THE END

Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Re: [nowe misje] belam

Post autor: BananowyJasio » 10 lis 2008, 20:22

belam pisze:jak znajdziecie jakies bledy to mowcie a postaram sie je poprawic :mrgreen:
Jeśli masz na myśli błędy odnośnie skryptu, to Ci ich nie wskażę - nie byłem w stanie w to zagrać. :zraniony:
Jeśli natomiast chodzi o mapę - kaszana. Ja już przywykłem (ukłon w stronę Kadory i jego dwóch pierwszych misji) na patrzenie na coś takiego, tak samo jak Gołota nawykł do tego, że czasami dostaje po ryju. Nie można jednak powiedzieć, że jest to przyjemne doznanie.
Zgadzam się z Kadorą, że to dzieło sztuki. Niestety sztuka ma to do siebie, że jednych nudzi, drugich zachwyca a jeszcze innych irytuje. Ja w tym momencie zdecydowanie opowiadam się po tej trzeciej stronie.

Awatar użytkownika
belam
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 09 lis 2008, 16:51
Lokalizacja: zza rogu

Post autor: belam » 10 lis 2008, 21:25

poprawilem troche mape (dodalem wiecej drzew itp) nowa wersje mozna pobrac z tad lub z linka w pierwszym poscie :) nie udalo mi sie jeszcze zrobic mostku :/

Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: BananowyJasio » 10 lis 2008, 21:38

No jest na pewno lepiej niż za pierwszym razem, ale na pewno nie jest dobrze :).
Zapełnienie tej przestrzeni na mapie laskiem to ciekawy pomysł, choć zauważ, że wyszło lekko nudnawo. :P Dorzuć tam jakąś sadzawkę, niezarośnięty pagórek, może jakiś dół - natura nie znosi monotonii! :mrgreen:
Po drugie zamień miejscami spichlerz gracza czerwonego ze złożami kamienia, które są nad nim. Będzie się zdecydowanie lepiej budowało miasto.
Po trzecie popraw fałdowania (!), naucz się robić mostek :P, oraz popraw przejścia pomiędzy poszczególnymi rodzajami terenów. W niektórych miejscach ich nie ma, wygląda to nieco szpetnie. :D
To tyle ode mnie, jeśli chcesz zostać absolutnym perfekcjonistą (vel masochistą i zgarbacieć przed kompem :P) rób wszystko, co każe DeBe. I ciesz się, że jest ktoś taki, komu zależy, żebyś wypuszczał udane projekty :).
Pozdrawiam i liczę na poprawę :P

EDIT: Koniecznie ściągnij Firefoxa i zainstaluj sobie słownik poprawnej pisowni

EDIT2: i upewnij się, że masz wersję edytora 0.5g. Jeśli nie, to ściągnij najnowszą ze strony Kroma, bo w naszym downloadzie jest chyba starsza.

Awatar użytkownika
Kadora
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 02 lis 2008, 20:44
Lokalizacja: Markocice

Post autor: Kadora » 11 lis 2008, 13:48

DeBe... . Czy ty też jesteś heavy??
Mam Heavy!

Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson » 04 sty 2009, 10:27

DeBe pisze: Tak czy siak zakończę tą dyskusję... w końcu jak to mawiają: "Nie dyskutuj z głupim... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem". THE END
Ze śmiechu to aż sie z krzesła zwaliłem :lol: a co do mapy ....... szkoda gadać znaczy sie pisać.

Awatar użytkownika
Zielarz
Użytkownik Forum
Posty: 82
Rejestracja: 26 gru 2008, 13:14

Post autor: Zielarz » 04 sty 2009, 19:14

Możesz mi wytłumaczyć jak to wrzucić? Męczę się z tym od pół godziny... jakbyś nie mógł podpisać tego dmission1.dat i save01.map... jak każdy...

ODPOWIEDZ