[nowe misje] Vader, krzysiek_000

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 29 sty 2009, 21:43

Vader pisze:Oddalenie spichrzy jest celowe. Gdybyś pograł w tą misję kilka minut otrzymałbyś wiadomość o pomyłce twoich* dostawców. Ale nie zdradzam reszty gry. Planowałem zrobic 1 misje nie taka łatwą jak wszystkie. Mamy w tej misji klopot z dostawą surowców ze wzgórza do doliny oraz te ciągłe ataki wroga. Dlaczego wszystkie 1 misje muszą być najłatwiejsze? :niedowiarek:

*to znaczy "twoich" w grze
Aha, takie buty. No to zwracam honory :wink:
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 30 sty 2009, 09:01

Vader pisze:
Zielarz pisze:Dziwne, 1. misja TPR jest akurat trudna...
Może dla ciebie :roll: Taki Michailoff, który prawie wszyskie misje przeszedł bez produkcji wojska to ją przejdzie w kilka minut 8-)

Każdy ją przejdzie w kilka minut, kolego, bo to plansza taktyczna :roll: I wyobraź sobie - przejdzie bez produkcji wojska! :P

Pamiętam jak kupiłem TPR w 2001. i od razu zasiadłem do gry... pierwszą misję przeszedłem za pierwszym razem. Kilka lat później, udało mi się to dopiero za dziesiątym :lol: Starzeje się człowiek... Tak, zgodzę się, że jest trudna.

Jeśli chodzi o misję Vadera... Nie grałem, bo nie mam czasu na grę, ale nie popieram podejścia Zielarza (plagiat)... Można przecież zrobić dobrą, trzymającą się kupy misję, na starej mapie. Tworzenie własnych to kwestia wprawy. A więc zostaje nam poczekać na następną - oby już w pełni własną. Powodzenia Vaderze :wink:

Awatar użytkownika
Zielarz
Użytkownik Forum
Posty: 82
Rejestracja: 26 gru 2008, 13:14

Post autor: Zielarz » 30 sty 2009, 11:41

// Sorry za dp (problem z przeglądarką i netem).
Ostatnio zmieniony 30 sty 2009, 11:45 przez Zielarz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zielarz
Użytkownik Forum
Posty: 82
Rejestracja: 26 gru 2008, 13:14

Post autor: Zielarz » 30 sty 2009, 11:42

Ja tam swoje racje podtrzymuję... plagiat to plagiat, oszustwo i tyle. Jeśli wychodzimy z założenia nowej misji, mam na myśli zarówno mapkę, jak i skrypt czy fabułę. Nie potrafisz robić mapek - zapraszam do tematu napisanego specjalnie dla początkujących:
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=1811

Jak pisałem już wcześniej, kilka wyrazów, przykładowo: "Póki co uczę się robić mapki, w związku z tym użyłem tej z kampanii" załatwiłoby sprawę.
Drugim rozwiązaniem jest współpraca z kimś, kto już opanował użycie edytora. Uwierz, już kilka duetów powstało. Zapraszam tutaj:
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=1630

Kolejna sprawa - 1. misja TPR:

Misja jest trudna.
Opracował: Lucbach
Podważasz moje słowa - ok. Ale ktoś, kto w tej grze ma staż o wiele większy niż Twój na to nie zasłużył.

Vader - nie obraź się, ale nie akceptuję oszustów, a na takiego wychodzisz, wciskając nam mapkę Twórców.

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 30 sty 2009, 12:06

Zielarzu, może i nie podoba Ci się, że Vader użył gotowej mapki, ale nie nazywaj go oszustem. To mocne słowo.
Prawdą jest tylko to, że misja zrobiona na gotowej mapce nigdy nie będzie tak wyjątkowa, jak ta zrobiona z całkowicie nową mapą.
A jeśli chodzi o kampanię - jestem pewien, że Vader sam zacznie niebawem robić swoje mapki.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
Vader
Użytkownik Forum
Posty: 61
Rejestracja: 29 sty 2009, 16:58
Lokalizacja: Tychy

Post autor: Vader » 30 sty 2009, 13:02

Zielarz pisze:Ja tam swoje racje podtrzymuję... plagiat to plagiat, oszustwo i tyle. Jeśli wychodzimy z założenia nowej misji, mam na myśli zarówno mapkę, jak i skrypt czy fabułę. Nie potrafisz robić mapek - zapraszam do tematu napisanego specjalnie dla początkujących:
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=1811

Jak pisałem już wcześniej, kilka wyrazów, przykładowo: "Póki co uczę się robić mapki, w związku z tym użyłem tej z kampanii" załatwiłoby sprawę.
Drugim rozwiązaniem jest współpraca z kimś, kto już opanował użycie edytora. Uwierz, już kilka duetów powstało. Zapraszam tutaj:
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=1630

Kolejna sprawa - 1. misja TPR

Misja jest trudna.
Opracował: Lucbach
Podważasz moje słowa - ok. Ale ktoś, kto w tej grze ma staż o wiele większy niż Twój na to nie zasłużył.

Vader - nie obraź się, ale nie akceptuję oszustów, a na takiego wychodzisz, wciskając nam mapkę Twórców.
1. Przeglądnij dział Nowe misje.... pościągaj misje a zauważysz, że wielu uzytkowników uzywało starych map.
2. Skąd wiesz, że nie umię robić mapek? Widziałeś? Może akurat mapa z siódmej misji najbardziej odpowiada mojuej fabule?
3. Czy użycie mapki z gry, którą wręcz odrzucili jej twórcy to taki plagiat?
4.
Zielarz pisze:„Wyładować złość”
ten tytuł bardziej niż do twojej misji pasuje do twoich postów.
5. Skąd wiesz, że Lucbach ma większy staż z KaM? To, że jest adminem to nie znaczy, że na tym forum najlepiej się zna na KaM.
6. Łamiesz zasady tego działu:
Lucbach pisze:Jeśli Twórca chce opublikować kolejną swoją misję, edytuje pierwszy post. Wszystkie kolejne (od drugiego włącznie) służą komentarzom innych Użytkowników.
7. Oj Zielarz, czasami myślę, że ty na prawdę palisz zioło. :obrazalski:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Zielarz
Użytkownik Forum
Posty: 82
Rejestracja: 26 gru 2008, 13:14

Post autor: Zielarz » 30 sty 2009, 13:44

Do Vader'a:

1. Daj mi jakiś link, nic tu nie widzę...
2. Wystarczy mi, że poszedłeś na łatwiznę. A to że Ci odpowiada, nie znaczy, że nie możesz zrobić podobnej...
3. Jak już pisałem - wystarczyło napisać kilka słów o tym, że pracujesz na mapie Twórców... zrozumiałbym.
4. Toż to ja się nie złoszczę... tylko trochę mnie to denerwuje, że ja, by zrobić dobrą misję, wykonuję dodatkowo mapkę.
5. Wątpię, by był mniej doświadczony niż Ty... ale mogę się mylić, nigdy tego nie wykluczyłem.
6. A czy to nie komentarz?
7.Ciekawość to pierwszy stopień do piekła...

Co ja się bd produkował... ważne jest to, że zastosowałeś nie swoje dzieło. Nie uważam, że to bardzo złe, bo każdy jakoś musi zacząć, ale istotne jest to, że nie napisałeś o tym wzmianki. Przykładem, ktoś, kto nie widział wcześniej tej mapki na oczy (tzn. nie doszedł do tej misji w kampanii), uznałby Cię za dobrego mappera, a w końcu przecież ty tylko użyłeś już gotowej mapki.

Awatar użytkownika
Vader
Użytkownik Forum
Posty: 61
Rejestracja: 29 sty 2009, 16:58
Lokalizacja: Tychy

Post autor: Vader » 31 sty 2009, 13:23

Misja druga nieco łatwiejsza jest gotowa do pobrania w 1 poście :wink:
Poza tym misja 3 jest już robiona.
Obrazek Obrazek

jopik323
Zbanowany
Posty: 19
Rejestracja: 26 cze 2009, 07:27

Post autor: jopik323 » 04 lip 2009, 09:38

wrzuci ktos te misje?

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 01 sie 2010, 03:42

dajcie znać jak będzie fabuła... :)
sorki:
Vader daj znać jak zrobisz...bo już musisz sam sobie radzić...
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

ODPOWIEDZ