[nowe misje] Tapek

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tapek
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 07 lut 2009, 10:21
Lokalizacja: Lubsko

Post autor: Tapek » 20 lut 2009, 16:31

;oo Niemożliwe ze Ci nie chodzi... :/
Wyłacza Ci sie do windowsa jak właczasz?...

Awatar użytkownika
AS18
Użytkownik Forum
Posty: 11
Rejestracja: 28 sty 2009, 17:20

Post autor: AS18 » 20 lut 2009, 16:53

Dokładnie. A ty masz SR2 czy SR3?
Żadna miłość, przyjaźń, szacunek nie jednoczy tak, jak wspólna nienawiść do czegoś.

Awatar użytkownika
Tapek
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 07 lut 2009, 10:21
Lokalizacja: Lubsko

Post autor: Tapek » 20 lut 2009, 18:37

SR2

Zrób tak
z save02.map zrób save01.map
a z dmission2 zrób dmission1
napewno pomoże oraz wklej to do dmaps.
czekam na odp...

Awatar użytkownika
Zielarz
Użytkownik Forum
Posty: 82
Rejestracja: 26 gru 2008, 13:14

Post autor: Zielarz » 20 lut 2009, 19:58

Założę się, że to błąd w skrypcie, konkretnie w pierwszej linii, jestem pewien wręcz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tapek
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 07 lut 2009, 10:21
Lokalizacja: Lubsko

Post autor: Tapek » 20 lut 2009, 20:18

Zielarz, może jaśniej??

Awatar użytkownika
Zielarz
Użytkownik Forum
Posty: 82
Rejestracja: 26 gru 2008, 13:14

Post autor: Zielarz » 20 lut 2009, 22:35

Gdy testujesz misję w grze, czasami musisz zmienić nazwę mapki lub pliku dat na te początkowe, niejeden się na tym potknął, bo zapomniał zmienić. Drugim możliwym błędem mogło być nieustawienie żadnego clear_up'a, mapka jest cała czarna i wyrzuca do windowsa. Trzecim nieutawienie celu wygranej lub przegranej... tego jest tysiące, najlepiej sprawdzić cały skrypt.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tapek
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 07 lut 2009, 10:21
Lokalizacja: Lubsko

Post autor: Tapek » 21 lut 2009, 10:37

A jak mi to wyjaśnisz ze dla Arteq działa ?? ;d
I dla mnie??:D:D

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 21 lut 2009, 15:34

Po pierwsze: @rTeq, nie Arteq :wink:
Po drugie: Robisz błędy w skrypcie, jak podajesz nazwę mapy. Do (chyba) każdej misji jest to save01.map. No i to trzeba czasem zmieniać. Dopiero wtedy misja rusza.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
Tapek
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 07 lut 2009, 10:21
Lokalizacja: Lubsko

Post autor: Tapek » 21 lut 2009, 22:42

Dobra poprawiam już!!!!

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 22 lut 2009, 12:17

No i komentarzyk do misji 3:
-mapa w pożądku; nie oglądałem całej, bo jak pokonałem wroga, to się misja skończyła :D. Napiszę to, co zawsze: jest ok, ale może być lepsza :wink:
-a skrypt? No cóż, nie za wiele tu trzeba zrobić - wystarczy tylko ustawić wojsko. Reszta "zrobi się" sama. Po prostu ścierają się dwie spore armie - no i czekam, która wygra. Troszkę za mało taktyki, jak na mój gust.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

ODPOWIEDZ