[nowe misje] Joker [nieaktualne]

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Co sądzisz o mojej kampani?

Najlepsza kampania zrobiona przez graczy!!
2
6%
Jest bardzo ciekawa...
4
13%
Nawet niezła.
14
44%
Znam lepsze.
7
22%
Strasznie denna!
5
16%
 
Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 » 31 gru 2009, 11:50

Pobrałem tą 2 misję, wrzuciłem pliki, gdzie trzeba i zaraz po odprawie z 2 misji kampanii jest błąd Windows i KAM gaśnie...

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 gru 2009, 11:55

Niezły offtop poniżej, ale co mi tam.

@Gadzisław: Prawie nic nie działa. Prawie. Chatka rybacka jest oznaczona jako "Dom", ma ustalony kształt (prostokąt 2x3, bez wcięcia jak w chatce rybackiej) i wejście, oraz wymagania budowy (4+3). Co w związku z tym ostatnim idzie - z parametrem !SET_HOUSE_DAMAGE 350 otrzymamy zgliszcza zamiast zwiechy. Przy próbie budowy - zwiecha dopiero po wyrównaniu planu. W TPR odświeżyli ten budynek jako chatkę rybacką, wygląd pozostał ten sam; no cóż, to nie jedyny przypadek odświeżania w TPR, patrz mosty w 4 i 13 TPR, góra w 1 TSK i 12 TPR.

Z ratuszem i warsztatem wojennym już tak nie jest, prawie całkowity brak danych, jedynie ikona (drzewko/krzyż) i odwołanie do nazwy w plikach .lib. Z !SET_HOUSE_DAMAGE nie będzie zarówno zwiechy, jak i zgliszczy. Plan niewidoczny, nie da się anulować, zwiecha po dojściu budowniczego na zaznaczone miejsce.

W przypadku jakiejś innej, za dużej wartości (np. 50), wiesza się już przy wskazaniu kursorem pola w menu budowy.

Wyszukując w hex-edytorze kolejne numery budynków listy (szkoła, gospoda, kamieniołom), można ją znaleźć i edytować - jak chcesz, możesz zobaczyć to u siebie (dzięki dla Lewina za tą informację).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 31 gru 2009, 12:06

Mixxer5 pisze:Pobrałem tą 2 misję, wrzuciłem pliki, gdzie trzeba i zaraz po odprawie z 2 misji kampanii jest błąd Windows i KAM gaśnie...
Czy nikt nie umie pobrać i zagrać w tę misję? Czy na pewno podmieniłeś mission2 do mission a save02.map do Smaps? Dodałeś text. ?

U mnie działa... Na wszelki wypadek: (To wiadomość do wszystkich którzy chcą zagrać w moje misje)
Te misje są tylko i wyłącznie do wersji TPR!!

Gadzislaw
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 14 paź 2007, 14:48
Lokalizacja: Sztum

Post autor: Gadzislaw » 31 gru 2009, 12:42

Przed chwilą twierdziłeś, że chodzi o TSK. Ja domyśliłem się, że używasz wersji rozszerzonej, w której edytowałeś pliki starej kampanii, dlatego Error twierdził, że nie działa - napisał, że korzysta z wersji 1.30 TSK, Ty odparłeś, że to dziwne, że powinno funkcjonować.

W sumie doszedłem do wniosku, że mogę przetestować Twoje misje - za chwilę ściągnę.

@Kuba
Nie zrozumiałeś o czym mówię ;D. Mówię, że chatka rybaka nie działa - nie da się jej postawić - zamiast niej stawia się niedokończony/odrzucony projekt zwykłego domku, podobnie jak w innych przypadkach. Nie zaprzeczam, że da się cokolwiek postawić wstawiając numer odpowiadający rybakowi w TPR, ale nie jest to to czego byśmy oczekiwali.

Jednakże sprawa dodatkowych chatek możliwych do wstawiania w edytorze, a nie budowa ich poprzez grę bardzo ułatwia jedną rzecz przy tworzeniu nowych budynków - dzięki za informacje.
Obrazek
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 31 gru 2009, 12:49

Nie! Nic nie pisałem, że są do TPR czy TSK wcześniej... Tylko teraz... ErroR powiedział , że nie ma ratusza to zapytałem w jaką wersje gra? TSK czy TPR.. A inni zaczęli rozmowę! :obrazony:

Gadzislaw
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 14 paź 2007, 14:48
Lokalizacja: Sztum

Post autor: Gadzislaw » 31 gru 2009, 13:02

W każdym bądź razie problem wyjaśniony.

Moja drobna ocena misji nr 1:

Mapa wykonana dość przyzwoicie, całkiem ładne góry, pomysłowy teren.
Poziom trudności trochę za wysoki na pierwszą misję, jeśli robisz całą kampanię. Powinna nie być dużym problemem dla kogoś, kto pierwszy raz gra w tę grę. Nie należy ona do misji łatwych, ja sam za pierwszym razem zgubiłem się w niej i zostałem pokonany. AI dość dobrze wykonane, wróg atakuje i nie odpuszcza, także chyba wszystko w porządku, poza pozycją obronną.

No to teraz konkretnie:

PLUSY:
-Pomysłowy teren
-Dużo drzew i podobnych temu elementów infrastruktury :P
-Mosty
-Przyzwoita rzeźba gór
-Przyjemnie się gra.

MINUSY:
-Mało wzniesień, ogólnie bardzo płasko
-Słabe wykończenie/brzegi gór
-Za mało pozycji obronnych wroga (AI) - żołdacy przeciwnika stoją przed warownią w nieładzie...
-Łucznicy stojący po lewej stronie mapy nie ruszają się przez całą grę
-Brzydkie mosty
-Trochę trudne jak na pierwszą misję. Nie żebym nie mógł przejść, ale chodzi mi o to, że to pierwsza misja i powinna być wręcz banalna
-Dziwny brzeg
Obrazek
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!

Awatar użytkownika
ErroR
Użytkownik Forum
Posty: 14
Rejestracja: 29 gru 2009, 14:27
Lokalizacja: PoLsKa

Post autor: ErroR » 31 gru 2009, 13:58

Joker zrobiłem tak jak mówiłeś na pierwszej stronie włączam TPR są normalne misje a jak włączam TSK to dopiero mi wyskakuje ta twoja misja ale bez ratusza :( ale chatki rybaków działają :(
Opis w budowie :)

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 31 gru 2009, 13:59

To masz coś zrypane... :niedowiarek: hmmmm...
Brzeg jest taki bo rybak chodził łowić ryby normalnie... A ma wchodzić na most... :)

A co do poziomu trudności wdg. Mnie jest ok! Bo Ai ma bardzo mało jednostek. 1 Mały ataczek i po nich.. :wink:
Zagraj w drugą misje! :szczerzy:

Gadzislaw
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 14 paź 2007, 14:48
Lokalizacja: Sztum

Post autor: Gadzislaw » 31 gru 2009, 15:15

Mogłeś po prostu zablokować "X'ami" możliwość wchodzenia na brzeg.
Obrazek
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 31 gru 2009, 15:23

Zrobiłem to.. Ale znajdywał luki... W każdym bądź razie jest ładniej.. :)

ODPOWIEDZ