[nowe misje] Zozol92

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 16 wrz 2007, 19:40

Duchu, mam do Ciebie trzy pytanka dotyczące 1. misji. Chciałem wiedzieć czy u Ciebie:
a) dało się zbudować kuźnie;
b) wrogowie atakowali;
c) wróg rozbudowujący się (wschód) miał dymarkę i mennicę.

Dręczą mnie te pytania, bo do tej pory testowałem tylko pierwszych kilka minut misji, czy wszystko jest jak należy i nie wiem czy nie popełniłem jakichś błędów dalej.

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 17 wrz 2007, 15:30

Bardzo fajna misja, ale widać nikt z was nie zagrał w nią bez kodów do końca :wink: Otóż WYKRYŁEM JEDEN powazny BUG! :shock:

Jeżeli pokonamy wroga (tego np po prawej stronie) a potem tego drugiego (tego z lewej strony) to nie trzeba iść i niszczyćwroga centralnego (na górze mapy), bo misja kończy się powodzeniem. :niedowiarek:

A tak to świetna misja (szczególnie ciekawy początek - uciekający pikinierzy)... ale przydałby się lepszy teren do rozbudowy.. :smiesne:
Obrazek

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 17 wrz 2007, 15:34

O kurczę ! Masz rację, na śmierć zapomniałem o trzecim ADD_GOAL-u ! Już śpieszę to naprawić :glupek:

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 17 wrz 2007, 23:10

Pojawiła się nowa, lepsza wersja mapy. Postarałem się poprawić większość pofałdowań, żeby wyglądały bardziej naturalnie. Dodałem też pewne wyjaśnienie dotyczące opisów i komunikatów w misjach. Nie chciałem tego tu powtarzać, więc można to przeczytać w moim pierwszym poście.

//EDIT: Błąd ADD_GOAL (wymieniony w poprzednim poście) naprawiony. Można grać spokojnie (albo raczej niespokojnie :twisted: ).
//EDIT: Wprowadziłem małą zmianę w misji 2 (dotyczy clear_up-u). Myślę, że ta wersja będzie lepsza :wink:

Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Posty: 1051
Rejestracja: 01 wrz 2007, 14:05
Lokalizacja: ....Radom....
Kontakt:

Post autor: Dexor » 17 paź 2007, 21:06

No to niecierpliwie czekamy zozolu na twą misję 3. Będzie to misja taktyczna czy ekonomiczna??

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 19 paź 2007, 23:15

Ekonomiczna, nie będę szedł na łatwiznę :lol: A tak serio to akurat wpadł mi do głowy fajny pomysł na misje ekonomiczną, więc zaczynam jak najprędej :wink:

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 05 lis 2007, 15:54

(sorry za double posta)

Już wiem dlaczego pierwsza misja okazała się dużo łatwiejsza niż przewidywałem! Po prostu zapomniałem zaprogramować szkolenia rekrutów u wroga :shock: (a co za tym idzie, nie wypaliły ataki), walczymy więc tylko z jego początkowym wojskiem w bazie :zraniony: Jak najprędzej poprawię ten błąd i zmienię link...

PS. To prawda, że wynik prac w edytorze Kroma, w grze wygląda dużo gorzej. W edytorze moje góry wyglądały ładnie, a w K&M okazało się, że połowa stoku to trawa :||:

PS 2. Prace nad misją 3 rozpoczęte ^^

Awatar użytkownika
kryniu123
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 22 lis 2007, 22:49
Lokalizacja: Zielona Góra

Post autor: kryniu123 » 26 lis 2007, 11:18

wlasnie sobie przelazlem 2 misje tej kampani..
pierwszej poziom trudnosci mozna ocenic na latwy ;)
druga tez jest latwa odrazu przeszedlem.
Czekam na 3 misje ;)

Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum
Posty: 470
Rejestracja: 23 lut 2006, 22:35
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Luki » 10 gru 2007, 17:19

W misji 1 nie dałeś wrogowi ze wshodu złoża żelaza, i buduje dymarkę i kuźnie, ale nic mu to nie daje z braku rudy żelaza.
Misja fajna, ale za mało węgla, trzeba było aż na północ daleko po niego iść, a wrogowie nie atakują, gram juz 3 h i nic, już przestali nawet armie tworzyć :glupek:

Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 » 10 gru 2007, 18:01

Hmm zapowiada się ciekawie, zaraz sprawdzę jak Zozol sie postarał. :)

Przydały by się screene w opisie. ;)
Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ