[nowe misje] Zozol92

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 04 lip 2008, 15:00

No dobra, panowie, przyznaję - nawaliłem. Obiecałem dawno temu trzecią misję, która nie powstała. Pomyślałem sobie jednak, że mógłbym to zrekompensować... trzecią misją :lol:

PS. Uwaga! Teraz wszystkie trzy misje w nowej, supermulitimedialnej wersji! Pobierać z pierwszej strony tematu :wink: W dodatku pierwsza i druga zostały ostatecznie (mam nadzieję) naprawione - wreszcie działają skrypty ataku itp.


Edit: 10 punktów temu kto pozna głos :lol: Jak ktoś węszył często po Youtube to na pewno zna odpowiedź :wink:

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 04 lip 2008, 18:51

Nieeee błaaagam xD

Tylko nie Ivona! Już tyle razy słyszałem ten głos, że normalnie poznałbym tego faceta wszędzie :D.
Jest dla mnie taki denerwujący nei wiem czemu :P.
Właśnie podmieniam pliki i przejrzałem mapkę z ciekawości :P.
Teren bardzo fajny. Drzewa też ciekawie rozłożone. Jedyne co możnaby poprawić to góry, ale to już szukanie dziury w całym ;).

Zaraz załączę misję i dam komentarz.

EDIT:Hmm. Niestety w grze góry wyglądają dużo, dużo gorzej. To nie jest ten poziom, który pokazałeś przy pierwszej misji. Chyba złapał cię przysłowiowy leń. Za to widzę też plusy. Urozmaicony teren, małe elementy, ładne jeziorka...

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 04 lip 2008, 19:09

Daj screeny jakieś :P
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 05 lip 2008, 12:39

Wprawdzie jestem już u babci, ale przemyciłem misje i z pewnością będę mógł dokonać popraw. Masz rację Kamyku - te góry to już sobie troszkę odpuściłem, ale to też za sprawą tego, że w nowym edytorze Kroma, trudniej się je robi :glupek:

A co do screenów - wszyscy zamieszczają więc i chyba ja w końcu zamieszczę :wink:

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 05 lip 2008, 13:48

Trudniej? Mi robi się je o wiele łatwiej! Nie wiem czemu jakoś tak lepiej wyglądają wires.

Mogę tu zdradzić swój przepis na góry :usmiech:
Najpierw robi się zarys góry, potem bierze się zakładkę relief i robi się te góry takie okrąglaste. Następnie bierzemy najmniejszy "pędzelek do fałdowania terenu" i każdą linijkę w "wires" wykrzywiamy. Czyli tak jakby jedziemy po punktach na każdej linijce i np. jeden dajemy w górę drugi w dół, kolejne dwa w górę następny w dół itd.

Ten sposób stosuję od 6 misji i muszę przyznac, że jest bardzo mozolny :P.

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 05 lip 2008, 15:16

Każdy ma inny sposób na tworzenie gór... ja mam własny i dość szybki. Jedną górę średniej wielkości robię ok. 5 minut.

Czekamy Zozolu na screeny...

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 05 lip 2008, 23:11

Właśnie ten sposób, o którym piszesz Kamyku, stosowałem w misji pierwszej i drugiej, ale w najnowszym Kromsie nie da rady, bo tylko co drugą kratkę da się tak podnosić :||:

Screeny na pewno będą jutro, ale teraz odciągają mnie od kompa, więc narka :lol:

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 05 lip 2008, 23:14

Ja całą góre robie najmniejszym pędzlem od początku do końca :P
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 06 lip 2008, 10:38

Zozol92 pisze:Właśnie ten sposób, o którym piszesz Kamyku, stosowałem w misji pierwszej i drugiej, ale w najnowszym Kromsie nie da rady, bo tylko co drugą kratkę da się tak podnosić :||:

Screeny na pewno będą jutro, ale teraz odciągają mnie od kompa, więc narka :lol:
To dlatego, że używasz starszej, zbugowanej wersji. Ściągnij najnowszy 0.5 e(czy tam f nie wiem jaki jest najnowszy). Pamiętam jak mnie to denerwowało w tym :P.


Cavie co?! Musisz to robić całymi dniami! Mam nadzieję, że żartujesz :shock:.
Lepiej jest chyba na początku sobie tą górę powiększyć, a potem dopiero najmniejszym.

PS. Kiedyś mówiłeś(za czasów starego edytora terenu), że miasta wroga piszesz na czuje spoglądając co chwila do gry. Czy ty zawsze musisz utrudniać sobie życie? :P
BTW. Jutro zabieram się za Twoją misję Cavie.

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 06 lip 2008, 16:33

??? Jedną góre robie w max 5-10 minut, zależy to od wielkości tejże, czasem trwa to dłużej, bo góra wyjdzie jakaś kanicasta i trzeba poprawiać, ale ogólnie jest tak jak mówiłem. A miast już nie robie tak, bo używam opcji stawiania budynków w edytorze Kroma 8-)
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

ODPOWIEDZ