Load Image...
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Lol, a mi to w ogóle nie działa. Próbowałem różnych wariantów - albo obrazek większy od mapy, albo na odwrót, albo takie same; zmieniałem nawet kolory i ich układ... I w zależności od wybranej opcji, za każdym razem dostawałem inny error 
Edit: Powiem tylko jak to widzę teoretycznie. Jeśli na jakiejś mapie chcesz zrobić nie tylko góry, ale i wąwozy, robisz w Paincie cały obrazek np. żółty, wczytujesz go i rzeźbisz jak chcesz, albo od razu dajesz żółty z czarnymi plamami.
Edit: Powiem tylko jak to widzę teoretycznie. Jeśli na jakiejś mapie chcesz zrobić nie tylko góry, ale i wąwozy, robisz w Paincie cały obrazek np. żółty, wczytujesz go i rzeźbisz jak chcesz, albo od razu dajesz żółty z czarnymi plamami.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, 21:36 przez Zozol92, łącznie zmieniany 2 razy.
Żeby mieć obrazek idealnie dopasowany do mapki, należy zrobić rozmiar odpowiadający mapce (np. 96x96 na mapce, 96x96 pikseli w paincie). Tak jakby ktoś nie wiedział.Zozol92 pisze:Lol, a mi to w ogóle nie działa. Próbowałem różnych wariantów - albo obrazek większy od mapy, albo na odwrót, albo takie same; zmieniałem nawet kolory i ich układ... I w zależności od wybranej opcji, za każdym razem dostawałem inny error
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...
Zozol92 pisze:albo obrazek większy od mapy, albo na odwrót, albo takie same (...) I w zależności od wybranej opcji, za każdym razem dostawałem inny error
Tak sobie myślę, że rzeczywiście dla każdego to może być oczywiste, bo też to zrobiłem w pierwszej kolejności... ale radziłbym Ci nie tylko pisać, ale też czytać...samczyk pisze:Żeby mieć obrazek idealnie dopasowany do mapki, należy zrobić rozmiar odpowiadający mapce (np. 96x96 na mapce, 96x96 pikseli w paincie). Tak jakby ktoś nie wiedział.![]()