;o pisze:a co z czarną mapą? zła lokalizacja czy coś?
Skoro mapa jest czarna, to jej lokalizacja jest najwyraźniej zła. Zapisz poprawnie jej ścieżkę oraz sprwdź, czy mapa o te nazwie na pewno jest w tym folderze.
Nie mam aktualnie edytora, więc nie powiem dokładnie, jak, ale chwila poszperania na forum i znajdziesz odpowiedź.
Sprawdzałem lokalizację mapy, jest taki plik o takiej nazwie w folderze w jakim powinien być.. a miejsca odkryte dałem ;o
No to idę poszperać po forum...
Zaraz, chwila. Skoro ścieżka i odkrycia są OK, to czy nie masz przypadkiem na starcie tak, że minimapa jest na starcie widoczna, ale po chwili szybko się zaczernia?
dlaczego moi łucznicy których sobie umieściłem na mapie nie potrafią strzelać do wrogich żołnierzy?
Żołnierz wroga przechodzi (blisko!) a ci nic,każę atakować to oni podchodzą do wroga,zamiast nawalać z łuków...
Żeby było śmieszniej dodam,że wrogich mieszkańców potrafią uśmiercać i niszczyć wrogie budynki, a wrodzy łucznicy są całkiem normalni.
Nie mogę tego rozkminić...
Tak nie do tematu... Feliks... Piszesz , że jesteś ziom od fabuły? Przydasz się nam do tworzenia tego TSK 2. Jeżeli oczywiście chcesz...
Tzn. To już nie ma byś TSK 2 Tylko losy jakiegoś (np. Barona Von Lauenburga) przed kampanią TSK Mamy już skrypterów maperów, ale koleś od fabuły zrezygnował... A trzeba coś z tym projektem zrobić! Są wakacje! ja się nie poddam...
Zapoznaj się-http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352