Skrypty ataku.

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany
Posty: 99
Rejestracja: 15 sty 2008, 16:17

Post autor: Kovu93 » 29 sty 2008, 18:46

Kovu93 pisze:Potter mi pomógł juz skrypt atku dziala :)
EDIT_kurcze sorry,z amaist edytowac zacytowalem przyapdkiem =/

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 29 sty 2008, 19:00

Potter nie wierzę, że Ci pomógł. Co kazał Ci dopisać/odpisać, bo warto wiedzieć jak nie będzie atak działał. :wink:

Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany
Posty: 99
Rejestracja: 15 sty 2008, 16:17

Post autor: Kovu93 » 29 sty 2008, 19:08

wyslalem mu plik skryptu i sam dopisal, tylko potem zmienilem domysle x,y i atakują jak maja po 12 kazdego rodzaju oddzialu na ostatniej linii :D
po prostu w skrypcie elwina daj ''zawsze/domyslne x,y/wpisz ilosc potrzebnych zxolnierzy/ilosc oddzialow/domyslne x,y/'' i masz a ze tej kombinacji nie wyprubowalem xD

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 29 sty 2008, 22:15

Niestety nadal nic... komp miał już ponad 120 żołnierzy i nijak nie chcieli atakować. Armie(prawie wszystkie) są ustawione, że nie bronią ważnych pkt. Inna sprawa, że ja mam ustawione tworzenie oddziałów w nieco innej liczebności. Mianowicie: walka wręcz i przeciwkonni po 15, łucznicy po 12, konnica po 16. Próbowałem tez dostosować owy skrypt do potrzeb mapy i nic:( Póki co w wolnej chwili postaram się napisać skrypty wszystkich wiosek wrogów(budynki armie etc.), a potem dalej będę kombinować Gdy skończę skrypty które już umiem stosować(obiekty, grupy armii, drogi, obrony, strefy obrony etc.) znowu zacznę się bawić z atakami, może po prostu to fakt, że wszyscy komputerowi wrogowie sie rozwijają(budują) coś kaszani. Jeśli ktoś na coś wpadnie to będę "dźwięczny":)

Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany
Posty: 99
Rejestracja: 15 sty 2008, 16:17

Post autor: Kovu93 » 30 sty 2008, 23:30

Atakują tylko wojska Z OSTATNIEJ LINII następnie(ja uzywam domyslnego X,Y) klikasz Zawsze/Domyslne X,y(wpisujesz dane)/Wpisz potrzebną ilość żołnierzy(tylu ilu będzie atakować)/wpisujesz ile oddziałów ma pójść na atak. w innej zakaldce ustawialeś, ze np. 1 oddzial przeciwkonnych ma 12 jednostek i 4 rzęde, to jak ustawisz np. potrzebnych 48 jednostek to z kazdego rodzaju wojska wpiszujesz
1 i sobie sma wybierasz ile tam chcesz :D

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 24 lut 2008, 23:33

Witam. Wracam po dłuższej przerwie. I muszę z przykrością stwierdzić, że nadal mapa nie dział jak bym tego chciał. Zacznę od tego, że zmieniłem nieco koncepcję na robienie skryptu ataku. Teraz dałem żeby wróg atakował wszystkim jak tylko będzie miał określoną ilość wojska. I tu zaczynają się schody. Skrypt o dziwo wywołuje pożądaną reakcję wrogich wojsk, tylko że wróg zamiast atakować moje i sojusznika miasto(wróg ma ustawione atakowanie zabudowań najbliżej od wojska), rozchodzi się po całej mapie szturmując na wszystkie strony. Jak sprawić by po nazbieraniu określonej ilości zaatakował? Oczywiście dobrze by było żeby to nie był tylko jeden atak? Będę jeszcze kombinował, ale poprosić o pomoc nie zaszkodzi;)

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum
Posty: 87
Rejestracja: 26 gru 2007, 11:42

Post autor: Filus » 02 mar 2008, 15:22

Sorki za drugiego posta pod rząd, ale po prostu chcę, by ktoś zwrócił uwagę. Przejdę od razu do rzeczy. Moja mapka jest w miarę ukończona. Skrypty umieszczające budynki grupy etc. są gotowe. Napisałem nawet skrypty ataku przy czym działają one dość dziwnie... i tu jest moja WIELKA PROŚBA. Poszukuję chętnego testera, który jednak ma być też dość dobrym skrypterem, kogoś kto pomógłby mi poprawić skrypt ataku żeby wreszcie działał tak, jakbym tego chciał. Z góry dzięki za pomoc. Gdy ktoś byłby chętny proszę napisać w tym temacie, a ja podeśle np. przez PM linka ze skryptem i mapą(chodzi o to, że mapka nie miała jeszcze "premiery" i chciałbym, by tak pozostało do tejże).

ODPOWIEDZ