[Nowe Misje] Riki Kaka

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ricardo Kaka
Użytkownik Forum
Posty: 43
Rejestracja: 25 lut 2008, 14:15
Kontakt:

Post autor: Ricardo Kaka » 29 mar 2008, 17:27

Ale jak zrobie skrypt w edytorze lewina to nie mogę go zedytować
Obrazek
cash-4-you.com.pl

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 29 mar 2008, 21:11

bartek007 pisze:A może mi ktoś powiedzieć jak zrobić MUR ? Bo używam różnych tekstur a i tak nie wychodzą mi takie jak u robiego :)
Co? Ja nie robiłem tej mapy. :mrgreen:
Ricardo Kaka pisze:Ale jak zrobie skrypt w edytorze lewina to nie mogę go zedytować
Jak to, bierzesz wczytuj i wybieracz skrypt i dalej edytujesz. :wink:

Awatar użytkownika
Ricardo Kaka
Użytkownik Forum
Posty: 43
Rejestracja: 25 lut 2008, 14:15
Kontakt:

Post autor: Ricardo Kaka » 30 mar 2008, 12:23

Tak ale ja mam już skrypt w notatniku i chciałem go wkleić.


Dodałem kolejnego screena jest w pierwszym poście proszę o komentarze
Obrazek
cash-4-you.com.pl

Awatar użytkownika
eks
Użytkownik Forum
Posty: 105
Rejestracja: 05 kwie 2007, 18:42

Post autor: eks » 30 mar 2008, 13:56

Jeżeli chcesz szczerości to mapa jest beznadziejna nie widać pofałdowań i to jeszcze taka mała.w skali od 1 do 6 dam ci 1.5 za to,że przynajmniej kolory terenu zmieniłeś.

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 30 mar 2008, 14:01

Trochę kwadratowy brzeg, szczególnie z lewej strony. Brzydko to wygląda.
Mogłeś trochę się wysilić i zrobić naturalne łączenie czarnoziemia z trawką. :wink:
Tak samo jak wyżej, mogłeś zrobić naturalne łączenie tego bruku (te zejście z muru) z piachem, a tu jest problem bo piach dobrze się nie połączy ze zejściem. Musisz między piachem, a zejściem dać przynajmniej malutki kawałek czarnoziemu i wtedy będzie gites.
Fałdowania mógłbyś zrobić więcej, zobacz jak misje twórców wyglądają w edytorze map. :wink:

Naprawdę postaraj się, robisz taką małą mapę to zrób ją porządnie, a na pewno ludzie będą w nią grać!!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum
Posty: 130
Rejestracja: 26 lip 2007, 16:47

Post autor: bartek007 » 30 mar 2008, 16:13

Tak ale ja mam już skrypt w notatniku i chciałem go wkleić.
Otwierasz nową misje w edytorze Lewina i wklejasz skrypt, a potem zapisujesz ... :coongada::

Awatar użytkownika
Ricardo Kaka
Użytkownik Forum
Posty: 43
Rejestracja: 25 lut 2008, 14:15
Kontakt:

Post autor: Ricardo Kaka » 30 mar 2008, 17:40

Możecie mi podać link do jakiegoś innego edytora tylko nie na rapidshere.


EDIT:/ Już poprawiłem te zejścia z muru no i góry.
Obrazek
cash-4-you.com.pl

Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum
Posty: 130
Rejestracja: 26 lip 2007, 16:47

Post autor: bartek007 » 30 mar 2008, 19:20

Tak ... zmień sobie rozszerzenie z .txt na .dat MOŻE zadziała :D

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 31 mar 2008, 16:26

Bartek007, nie da się tak. Myślałem kiedyś, że jak tak się to zrobi to zadziała, a tu lipka. :(
Jak włącza się misję to jest czarny ekran i chyba przechodzimy do następnej misji, albo przegrywamy. :smutny:

Awatar użytkownika
Ricardo Kaka
Użytkownik Forum
Posty: 43
Rejestracja: 25 lut 2008, 14:15
Kontakt:

Post autor: Ricardo Kaka » 02 kwie 2008, 17:54

No właśnie też tak wcześniej myślałem. :(
Obrazek
cash-4-you.com.pl

ODPOWIEDZ