Ankieta: Edytor Kroma = więcej misji?

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Jak fakt wydania Edytora Kroma 0.5 (p. news z 26.04.2008) wpłynie na Twój stosunek do robienia misji?

Będę robił je chętniej i więcej, bo nowy edytor ułatwia tworzenie misji
13
52%
Będę robił je chętniej i więcej, ale nie ma to związku z wydaniem edytora
3
12%
Nie wpłynie to w żaden sposób na tworzenie przeze mnie kolejnych misji
6
24%
Nadal tworzenie misji jest dla mnie zbyt trudne, więc nie będę robił misji
2
8%
Mój stosunek do nowego edytora jest obojętny
1
4%
Mój stosunek do nowego edytora jest negatywny - nie mam ochoty go pobierać i testować
0
Brak głosów
 
Liczba głosów: 25

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Ankieta: Edytor Kroma = więcej misji?

Post autor: lucbach » 30 kwie 2008, 14:15

Bardzo proszę o głosowanie i konstruktywną dyskusję.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Caldhun
Użytkownik Forum
Posty: 10
Rejestracja: 14 kwie 2008, 22:29

Post autor: Caldhun » 30 kwie 2008, 15:07

Wybieram opcję pierwszą.

Dla mnie ostatnia aktualizacja jest bardzo pomocna. Wcześniej musiałem używać edytora Thunderwolfa, który był dosyć ,,kulawy". Teraz podczas tworzenia map nie mam takiego mętliku w głowie i idzie mi to szybciej.

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 30 kwie 2008, 15:17

Szkoda, ze ankieta nie działa. :?
Wybieram tak jak kolega wyżej pierwszą opcję. :wink:

Według mnie budynki, pola uprawne i winorośle, będą ustawione przez twórcy misji dobrze i nie trzeba będzie zapisywać skryptu i włączać misji, żeby zobaczyć, czy się wszystko dobrze postawiło. :D

Brakuje wstawiania jednostek, zwierząt, ataków (jak jest taka opcja itp. To na pewno będzie (tak się spodziewam) w oficjalnym edytorze.

Zobaczymy! Do wakacji jeszcze nie całe dwa miesiące. :wink:

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 30 kwie 2008, 16:08

Nie da sie glosowac :? Dla mnie to nie wplynie na tworzone misje, bo i tak robie tylko mapy, a w tym wzgledzie jak zwykle prawie nic nie zostalo naprawione...
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 30 kwie 2008, 16:41

Bardzo Was przepraszam, moje niedopatrzenie. Już można głosować. Zechcecie jeszcze raz?
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Posty: 283
Rejestracja: 30 kwie 2006, 13:33
Lokalizacja: Gorlice
Kontakt:

Post autor: Warlike » 30 kwie 2008, 21:11

Jak dla mnie... To dopiero teraz zacząłem robić misje... I nie potrafię sobie poradzić z edytorem Lewina :P .

Ale sam edytor Kroma jest naprawdę porządny, chodzi mi już dość płynnie.

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 30 kwie 2008, 22:12

Powodzenia Warlike. :wink:

Dzięki Lucbach!!! :wink:

Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 27 wrz 2007, 12:14
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: radd91 » 13 maja 2008, 16:48

No edytor Kroma jest spoko ale ja bym chciał w nim mozliwośc edycji orginalnych misji to wtedy nic do życia więcej bym nipotrzebowal, aha no i jeszcze to zeby edytor zapisywal odrazu w pliku dat a nie txt bo to męcoca sprawa potem z tym odzielaniem danych....:P:P:P
radd91

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 13 maja 2008, 16:55

Dla mnie zapisywanie skryptu, raczej jego części, w pliku .txt jest bardzo dobrze przemyślane i dobrym udogodnieniem.
Jakbyśmy chcieli skopiować budynki w skrypcie .dat to pierw musielibyśmy w edytorze skryptów go otworzyć, a potem skopiować, a w .txt otwieramy za pomocą notatnika i już jest gotowy do skopiowania. Jak dla mnie jest mniej roboty. :wink:

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 17 maja 2008, 15:05

Oczywiście, będę je robił chętniej i częściej!!!
Czekam na jeszcze doskonalszy (może doczekam się z żołnierzami... :) )
I przestanę robić w końcu taktyczne.. :)

ODPOWIEDZ