Load Image...

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 31 lip 2008, 18:35

A jak to wygląda w grze?

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 31 lip 2008, 20:30

Spodziewałem się lepszego efektu... w grze wygląda to dość lipnie.
Ja się poddaję... na prawdę nie mam zielonego pojęcia po co Krom umieścił tą opcję. Pozostaje tylko czekać na wersję 1.0 edytora...

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 31 lip 2008, 20:57

Lol, a mi to w ogóle nie działa. Próbowałem różnych wariantów - albo obrazek większy od mapy, albo na odwrót, albo takie same; zmieniałem nawet kolory i ich układ... I w zależności od wybranej opcji, za każdym razem dostawałem inny error :glupek:


Edit: Powiem tylko jak to widzę teoretycznie. Jeśli na jakiejś mapie chcesz zrobić nie tylko góry, ale i wąwozy, robisz w Paincie cały obrazek np. żółty, wczytujesz go i rzeźbisz jak chcesz, albo od razu dajesz żółty z czarnymi plamami.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, 21:36 przez Zozol92, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum
Posty: 95
Rejestracja: 07 mar 2008, 21:11

Post autor: samczyk » 01 sie 2008, 11:51

Zozol92 pisze:Lol, a mi to w ogóle nie działa. Próbowałem różnych wariantów - albo obrazek większy od mapy, albo na odwrót, albo takie same; zmieniałem nawet kolory i ich układ... I w zależności od wybranej opcji, za każdym razem dostawałem inny error :glupek:


Edit: Powiem tylko jak to widzę teoretycznie. Jeśli na jakiejś mapie chcesz zrobić nie tylko góry, ale i wąwozy, robisz w Paincie cały obrazek np. żółty, wczytujesz go i rzeźbisz jak chcesz, albo od razu dajesz żółty z czarnymi plamami.
Żeby mieć obrazek idealnie dopasowany do mapki, należy zrobić rozmiar odpowiadający mapce (np. 96x96 na mapce, 96x96 pikseli w paincie). Tak jakby ktoś nie wiedział. :wink:
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 01 sie 2008, 12:07

Zozol92 pisze:albo obrazek większy od mapy, albo na odwrót, albo takie same (...) I w zależności od wybranej opcji, za każdym razem dostawałem inny error
samczyk pisze:Żeby mieć obrazek idealnie dopasowany do mapki, należy zrobić rozmiar odpowiadający mapce (np. 96x96 na mapce, 96x96 pikseli w paincie). Tak jakby ktoś nie wiedział. :wink:
Tak sobie myślę, że rzeczywiście dla każdego to może być oczywiste, bo też to zrobiłem w pierwszej kolejności... ale radziłbym Ci nie tylko pisać, ale też czytać...

Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum
Posty: 95
Rejestracja: 07 mar 2008, 21:11

Post autor: samczyk » 01 sie 2008, 14:30

Ależ ja potrafię czytać... wyjaśniłem to tylko, a raczej podsumowałem...
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...

ODPOWIEDZ