PROBLEM z KaMEdit-0.7

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
r0mi
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 27 lip 2008, 04:48

PROBLEM z KaMEdit-0.7

Post autor: r0mi » 31 lip 2008, 13:29

Witam mam mały problem przy tworzeniu misji, problem dotyczy tego iż gdy dodaje gracza nr 2 (przeciwnika) nie może on budowac swoich budynków tzn. gdy rozpoczyna budowe np gospody to jest ona automatycznie "detonowana" i tak z kazdym budynkiem, podejżewam ze zrobiłęm jakiś bład w skryptach ale nie umiem sie odnalezc prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson » 31 lip 2008, 13:39

zakładam iż nie ustawiłeś pozycji startowej gracza 2 :D

Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum
Posty: 95
Rejestracja: 07 mar 2008, 21:11

Post autor: samczyk » 31 lip 2008, 14:34

Witaj. Kamsonie, mylisz się. Ja, grając w moją misję również to zaobserwowałem, lecz jako przyczynę uznaję po pierwsze zbyt pofałdowany teren. AI nie szuka nowego miejsca do budowania tylko cały czas próbuje w tym samym miejscu. Jest z tym związany jeszcze jeden bug, to znaczy droga. Przeciwnik nie potrafi dobudować drogi do budynku, np. jednej kratki i buduję ją gdzie indziej. Najprawdopodobnie te błędy są związane z robieniem nowych misji. Czasami wszystko jest ok, a czasami nie.
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...

ODPOWIEDZ