Problem z budowniczymi

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Franek_2005
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2008, 15:31
Lokalizacja: Kołacze

Problem z budowniczymi

Post autor: Franek_2005 » 18 sie 2008, 19:35

Witam.

Mam problem z budowniczymi. Gdy tworzę sobie nową misję, dla mojego wroga ustawiam, aby mógł się rozbudowywać. Zamiast tego ziomki idą sobie gdzieś na prawy górny róg mapy i tam budują drogę :||:
Dlaczego tak się dzieje??
Dodam, że przerobiłem 1 i 2 misję TSK (oryginalne mapy i skrypty) abym ja był tym "wrogiem" i właśnie w tych misjach pojawił mi się ten problem.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 18 sie 2008, 19:58

Daj wrogom !SET_AI_START_POSITION xx yy

Awatar użytkownika
Franek_2005
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2008, 15:31
Lokalizacja: Kołacze

Post autor: Franek_2005 » 18 sie 2008, 20:46

Nie wiem czy to działa, bo nie mogę sprawdzić :||:
Gdy w edytorze ustawię sobie jakiś budynek, w grze tego budynku nie ma :|
Proszę o pomoc.

BloodStorm
Zbanowany
Posty: 28
Rejestracja: 10 sie 2008, 19:46

Post autor: BloodStorm » 18 sie 2008, 21:22

No jak masz budynek postawiony na jakieś górze wzniesieniu lub na ludziach to nic dziwnego że się nie pokazuje...

Awatar użytkownika
Franek_2005
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2008, 15:31
Lokalizacja: Kołacze

Post autor: Franek_2005 » 19 sie 2008, 10:04

Ale ja to też właśnie sprawdzałem :smutny:
Edytorem Kroma "wygładziłem" powierzchnię i dalej to samo. Myślałem że chodzi o ludzi, więc usunąłem wszystkich i zrobiłem od nowa. Lecz też nie nie zadziałało.

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 19 sie 2008, 11:20

A w skrypcie masz komendę: !CLEAR_UP xx yy zz ???
Jak nie to jest właśnie przyczyna, że ci nie pokazuje budynków. :roll:

Awatar użytkownika
Franek_2005
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2008, 15:31
Lokalizacja: Kołacze

Post autor: Franek_2005 » 22 sie 2008, 16:34

Dzięki wam wszystkim za pomoc.
Dzięki waszym poradom udało mi się :)

Temat do zamknięcia.

Zablokowany