Jokes -> Skrypty

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Jokes -> Skrypty

Post autor: Tora1996 » 02 mar 2009, 13:57

To jest dział o skryptach, wiec napisze to tu

Mam pytanie! :?
Ściągnąłem Edytor Misji Lewina (mało ważne :smiesne: )
I jest coś takiego jak "Jokes" (chyba po polsku żarty, nie wiem)
No i jest tam format .xpm do tego pliku
Wiem, że to są zdjecia, które sie pojawiają podczas wczytywania lub zapisywania.
Chce je sobie zapisać jako zwykłe zdjeci, przeglądać je normalnie (choćby .bmp :smiesne: ), a jeżeli nie ma takiej możliwości to program do odczytywania pliku .xpm
Znacie taki (wiecie gdzie szukać) :?

//Popraw.
//Michailoff
Ostatnio zmieniony 04 mar 2009, 18:07 przez Tora1996, łącznie zmieniany 3 razy.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 02 mar 2009, 14:56

GIMP da radę.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 02 mar 2009, 14:58

Ja mam takie propozycje:
1)http://knights.sztab.com/index.php?go=fanwork
Tu masz część z tych obrazków.
2)możesz print screenem (klawisz) zrobić zrzut ekranu, a potem wkleić go do painta. Teraz tylko przyciąć obrazek i zapisać.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 » 02 mar 2009, 21:11

"hyba" pisze sie przez ch

//Tak - pisze się przez ch. Nie rozumiem więc, dlaczego napisałeś tego posta, miast od razu swego zmienić. Ponadto - polecam zainstalować Firefoksa, bądź najzwyczajniej w świecie wziąć do ręki słownik.
//Przez takie posty, jak ten możesz kiedyś złapać niepotrzebną żółtą kartkę za SPAM.
//Michailoff

Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 » 03 mar 2009, 16:43

Ach przepraszam mój błąd, poprostu klawiatura mi szwankuje :smiesne:

//edit
kuba11000 pisze: GIMP da radę.

Tak twierdzisz :niedowiarek: :?:

Sam spróbuj, może tobie sie ud, mi nie wczytuje :D

Awatar użytkownika
Dumdas
Użytkownik Forum
Posty: 64
Rejestracja: 19 sie 2008, 11:06
Lokalizacja: Lubin

Post autor: Dumdas » 03 mar 2009, 20:50

A mógłbyś mi napisać czym objawia się to "szwankowanie" :niedowiarek: co, "c" przed "h" pisze Ci w co drugim wyrazie?
Nick w KaM Remake: Argo [PL].

Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 » 04 mar 2009, 16:00

no bo czasami musze docisnąć żeby litera sie pojawiła
Czasami mi tak jakoś dziwnie sie robi

P.S. Teraz uważałem żeby było poprawnie z literami :lol:

Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum
Posty: 256
Rejestracja: 05 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: PinCheR » 04 mar 2009, 16:40

To jak już uważasz, żeby było napisane poprawnie to teraz możesz poprawić błędy w swoim pierwszym poście (używając opcji "zmień" gdybyś nie wiedział jak), które zaznaczył Michailoff.
KAMPANIA:

Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 » 04 mar 2009, 18:00

ja wiem tyle że ja niemiałem czasu bo testy miałem w budzie :lol:
Pozdrawiam, tora1996.

ODPOWIEDZ