[skrypt] mam problem ze skryptem

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

[skrypt] mam problem ze skryptem

Post autor: Tora1996 » 04 cze 2009, 11:09

Witam,

Mam pewien problem ze skryptem.

Gdy stworzyłem nową mapke, otworzyłem ją w edytorze misji, wybrałem mapke i stworzyłem nowy skrypt, chciałem w ogólnym zmienić plik mapy, bo mapke pokazywało mi inną niż była pokazana w tle. Jak wybrałem prawidłową i dokończyłem skrypt odpaliłem misje i wyrzuciło mnie do Windowsa.

Sprawdziłem jeszcze raz skrypt i tam, gdzie jest plik mapy było napisane nie miejsce,gdzie jest mapa tylko samo "Program".

Czy ktoś wie, jak to można naprawić?

PS robiłem to edytorem lewina 0.9.
Próbowałem to samo zrobić w edytorze 0.8 i ten sam efekt.
Pozdrawiam, tora1996.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 04 cze 2009, 13:23

Ustaw właściwy folder z KaM w opcjach edytora.

Plik mapy pokazywanej w tle można ustalić w małym okienku nad mapą. Ma to wpływ jedynie na działanie edytora i nie zmienia pliku misji.

W !SET_MAP trzeba podać ścieżkę względną do pliku mapy, np:
!SET_MAP "data\mission\sMaps\save01.map" (mapa misji 1 TSK)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
stonka
Użytkownik Forum
Posty: 47
Rejestracja: 19 sty 2009, 13:30
Lokalizacja: Kraków

Post autor: stonka » 05 cze 2009, 18:38

a ktoś mi powie co zrobić zeby w edytorze było widac budynki. bo jak chce zrobic jakis to taki wielki biały kwadrat mi sie pokazuje.

PROSZE O POMOC


!!!! DO SZTURMU !!!!

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 14 cze 2009, 11:26

Do Ciebie: było. Poszukaj sobie odpowiedzi.
Do ludzi: nie podpowiadajcie. Bo to bez przerwy te same porady, których udzielacie.

//Zedytowano: Temat do opisywania problemów z tworzeniem misji - kreowaniem map oraz pisaniem skryptów - znajduje się tutaj. Nie ma potrzeby zakładania nowego tematu w tym celu. Zanim napiszesz swój problem, postaraj się w odpowiednim temacie sprawdzić, czy już ktoś przypadkiem nie głowił się nad nim przed Tobą.

ODPOWIEDZ