Wojsko nie reaguje!

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mori10
Użytkownik Forum
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2010, 11:35

Wojsko nie reaguje!

Post autor: mori10 » 14 lut 2010, 14:10

Nie wiem dlaczego , ale gdy np. zaatakuje pomocnika przeciwnej "drużyny"
to nic się nie dzieje... Wojsko nie przybiega.. wydaje mi się że wszystko dobrze ustawiłem...

mógłby mi ktoś wytłumaczyć co zrobić aby było dobrze?
Zagram chętnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 14 lut 2010, 14:19

Można atakować jedynie wojsko i budynki przeciwnika. Pomocnicy i inni robole dostają baty dopiero gdy nasi żołnierze się do nich zbliżą.

mori10
Użytkownik Forum
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2010, 11:35

Post autor: mori10 » 14 lut 2010, 14:25

No ale ja bije ich pomocników w mieście i ich wojsko nie przybiega .!
Zagram chętnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 14 lut 2010, 15:34

Aaa... o to Ci chodzi. Z tego co sobie przypominam, to komputer ma ustawiony "teren ataku"... jeśli go zaatakujesz na tym terenie, to jego jednostki przybędą. Nie zawsze jednak ten teren pokrywa się z położeniem jego wszystkich budynków tzn. niektóre budynki mogą znajdować się poza nim, więc jeśli je zaatakujesz, to wojsko przeciwnika nie zareaguje. Albo jakoś tak...

mori10
Użytkownik Forum
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2010, 11:35

Post autor: mori10 » 14 lut 2010, 16:31

Ustawiłem"czułość" na 50 i wszystko jest tak jak należy:]
Zagram chętnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512

ODPOWIEDZ