Problem z edytorem kroma 0.5

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Problem z edytorem kroma 0.5

Post autor: lew2007 » 14 maja 2010, 15:28

A otóż nie działa mi zakładka objects w edytorze oraz nie działa mi kopiowanie terenu.

Próbowałem dwa razy przeinstalowywać gre oraz kilka razy na nowo ściągnąć edytor ( 0.6 wogule nie działa)

Mam system Vista.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 maja 2010, 15:37

Jakieś komunikaty w 0.6?
BTW, jak powyższy nie odpali trzymaj przynajmniej 0.5h, starej 0.5 się używać nie da.
http://kuba11100.c0.pl/kam/editors/KAM_Editor_05h.rar
(uwaga na antyhotlink)

Po pierwsze skopiuj edytor do katalogu z grą.

Kopiowanie nie jest w stylu drag&drop - lewym i prawym przyciskiem myszy zaznaczasz punkty przekątnej wyznaczonego terenu. Następnie opcja "Paste area" działa podobnie jak pojedyncze kwadraciki.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: lew2007 » 14 maja 2010, 15:44

to wiem ale niestety pisze check error i jak ruszam myszką zaznacza sam mi teren:/

Awatar użytkownika
Miniu
Użytkownik Forum
Posty: 108
Rejestracja: 28 gru 2009, 09:19
Lokalizacja: Brzezinka koło Krakowa

Post autor: Miniu » 14 maja 2010, 15:45

http://www.knights.sztab.com/forum/view ... ght=#35792
Jeśli chodzi o pierwszy problem to wystarczyło poszukać...
Kampania: The Indian rebellion
& Lancetnik
Misja 1-2 = 100%
Misja 3 = fabuła 50% mapa 90% skrypt 0%

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: lew2007 » 14 maja 2010, 15:47

wiem to zrobiłem ale i tak nie działa:D

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 maja 2010, 15:58

Nie ma to jak emotka dobrana do kontekstu ;-)

Łap w takim razie to:
http://kuba11100.c0.pl/kam/editors/km_editor_06.7z
(przepakowane)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: lew2007 » 14 maja 2010, 16:05

Dzięki jesteś moim mastersem:P

Tak wogule to więcej rzeczy jest czy ja miałem coś źle zrobione?:D

(chodzi o dział terrain)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 maja 2010, 16:10

Tak. Źle skopiowałeś. Binarka edytora musi być w tym samym katalogu co binarka gry.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: lew2007 » 14 maja 2010, 16:11

a to wszystko jasne (cos brakowało mi jednego pliku z resource:D)

ODPOWIEDZ