Przeciwnicy w misjach pojedyńczych

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Przeciwnicy w misjach pojedyńczych

Post autor: Kasparo96 » 28 gru 2010, 15:39

Jak zrobić, by po wczytaniu misji pojedyńczej przeciwnicy rozbudowywali się? Trochę mnie to wkurza, bo się nie da normalnie grać :zraniony:

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 gru 2010, 15:51

We własnych misjach - przestawić w edytorze odpowiednią opcję lub usunąć linijkę !SET_AI_NO_BUILD z kodu.
We wszystkich misjach, gdzie AI powinni się sami rozbudowywać - instalacja przynajmniej patcha SR2 i dwukrotne wczytywanie zapisanych gier (lub start misji od początku, w przypadku "początkowych save'ów").
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Kasparo96 » 28 gru 2010, 16:04

Jakie sa te "specjalne opcje" w edytorze?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 gru 2010, 16:13

"Rozbudowa bazy AI" w zakładce AI w widoku drzewa.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Kasparo96 » 28 gru 2010, 18:07

Dobrze, ale na co zmienić? Na AI Madry, czy po prostu rozbudowa bazy: TAK?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 gru 2010, 18:10

To już jak chcesz - po wybraniu opcji "tak" przeciwnik powinien wybudować po 1 budynku każdego typu, w przypadku opcji "mądry" może budować ich więcej, w zależności od potrzeb.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Kasparo96 » 28 gru 2010, 18:12

No tak, mam zaznaczonych wszystkich AI Madry, mam nadzieję, że będa się budować...

Tomekamor
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 28 gru 2010, 20:06

Post autor: Tomekamor » 28 gru 2010, 20:11

Ja trochę odbiegnę od tematu, czy ma ktoś może linki właśnie do pojedynczych misji? Nie znalazłem nigdzie na forum ani na stronie głównej więc czy tylko istnieją te misję w grze czy może ktoś pobawił się i stworzył kilka nowych? :D

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 28 gru 2010, 21:52

Masz tu wiele misji...
http://lewin.namsys.com.au/kam/index.ph ... r_missions

A jeżeli szukasz misji taktycznej na Best poziomie to pobierz tę:
http://lewin.namsys.com.au/kam/index.ph ... Mission=56

Jestem jej twórcą.. :usmiech:

Dobrze, że mnie wyprzedziłeś, bo już miała polać się krew...
Pytający mógłby spojrzeć czasem na zawartość działów, które przegląda...
//kuba11100


Uff... Ocaliłem młodego człowieka? :]
//Joker

ODPOWIEDZ