Edytory

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Wredny Lord
Użytkownik Forum
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2011, 23:02
Lokalizacja: Katowice

Edytory

Post autor: Wredny Lord » 20 mar 2011, 14:09

Witam Aktualnie posiadam Edytory Lewina 0.9 i Kroma 0.6d .... Otóż problem jest taki że nie mogę po wykonaniu i zapisaniu skryptu misji otworzyć ją w edit Lewina bo mi tam wyskakuje że plik jest uszkodzony... Wszystkie pliki z edytow mam z plikami z grą. Tak że z tym nie mam problemu tylko z tym że nie mogę jej otworzyć.....
Zapewne coś trzeba zamienić ale nie wiem co..........


I jeszcze jedno czy w edytorze Lewina można przesówać obraz już zrobionych misji np,, smission1 po otwarciu w L 0.9 mam czarne tło i budynki widać bez jednostek ale mam tak że obraz jest w górnym rogu i nie da sie nim skierować niżej po prostu nie da się go przesunąć???? Jakieś rady co do tego bym prosił...
Umiesz liczyć? To licz na Siebie

Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL » 20 mar 2011, 15:22

Rób w Kroma SAME mapki, a w Lewina skrypty i całą resztę. ja tak robiłem, i żadnych błędów nie bylo...


Co do drugiego akapitu - raczej się ni da u Lewina, ale być może u Kroma :roll: . I zrobiony w powiedzmy notatniku skrypt do misji ci nie będzie działał, z bardzo prostego powodu: nie jest zrobiony w Edytorze Lewina :maslaneoczy:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, 21:00 przez Phoenix_PL, łącznie zmieniany 1 raz.
Woot...
Powracam ^^

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 20 mar 2011, 18:09

I nie zakładaj tematów niezgodnych z regulaminem, bo się znów chlew z działu zrobi.
Ech...
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 20 mar 2011, 21:16

Już na szybko odpowiem, choć wszystko już było:
- ustaw ścieżkę do KaM w opcjach edytora albo ładuj mapę do podglądu ręcznie (pole tekstowe nad mapą)
- mapę ustawiasz w oknie dialogowym nowej misji, nie ładujesz bezpośrednio
Gogoud pisze:I nie zakładaj tematów niezgodnych z regulaminem, bo się znów chlew z działu zrobi.
Działowi już dawno przydałaby się reorganizacja, jeden temat na wszystkie problemy utrudnia przeszukiwanie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 21 mar 2011, 11:12

kuba11100 pisze:Działowi już dawno przydałaby się reorganizacja, jeden temat na wszystkie problemy utrudnia przeszukiwanie.
Rozwiązaniem praktycznie wszystkich problemów jest Twoja strona, Kubo. Jeszcze nigdy nie widziałem tylu przydatnych podpowiedzi co do robienia misji w jednym miejscu.
Co do reorganizacji, to jestem za.
Ale obawiam się, że żadna reorganizacja nie będzie miała miejsca...
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL » 21 mar 2011, 12:15

Popieram Gogoud. Mój temat z relasem stai ciągle stoi w dziale z misjami, choś jest pierwszym poście napisane żeby go przenieśli... :niedowiarek:
Woot...
Powracam ^^

Wredny Lord
Użytkownik Forum
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2011, 23:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Wredny Lord » 21 mar 2011, 16:19

Udało mi się ją otworzyć nareszcie... :maslaneoczy:

Ale teren jest płaski a nie powinien czy powinien.... Dobrze określenia X i Y to miejsca w którym w skryptach powinno być napisane co i jak ....Dziękuje i przepraszam za ten temat więcej się to nie powtórzy bd czytał uważniej i przeglądał każdy Temat w szukaniu wskazówek Pozdrawiam można temat usunąć. :wink:

//Tak, teren zawsze jest płaski w tym edytorze. Tematu tak od razu nie usuwam, lepiej zamknąć.
//kuba11100
Umiesz liczyć? To licz na Siebie

Zablokowany