Problem z mapą

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Cahir
Użytkownik Forum
Posty: 56
Rejestracja: 29 lip 2010, 13:30

Problem z mapą

Post autor: Cahir » 27 sie 2011, 19:47

Witam,
Podczas testowania jednej ze swoich misji zauważyłem pewien dość irytujący problem. Podczas ataku wojsko wroga nie bacząc na stromizny przeszło sobie radośnie po górach. Problem występuje tylko przy granicach mapy i ni jak nie mogę sobie z tym poradzić. Próbowałem już wszystkiego co miałem pod ręką od stawiania przy granicach mapy wody do wrzucania żołnierzom pod nogi skał, niestety bez efektów wojsko jak chodziło tak chodzi dalej gęsiego nie zważając na żadne przeszkody. Ma ktoś jakieś pomysły co może powodować ten brak zahamowań i swawole w doborze drogi przez wojsko?
Jak znajdę jakiś programik do zrzutów to wstawię ss żeby zobrazować sytuację.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 27 sie 2011, 20:02

Nie ten dział, przenoszę.

Dobrze wiem, o czym mówisz.
- Ściągnij najnowszą wersję edytora, jeśli jeszcze nie masz;
- Jeśli nie w tym problem, pobierz edytor map Qage'a i w nim poustawiaj przy problematycznych miejscach obiekt nr 61 (blokadę przejścia)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Cahir
Użytkownik Forum
Posty: 56
Rejestracja: 29 lip 2010, 13:30

Post autor: Cahir » 27 sie 2011, 21:55

Pomogła ver 0.6d edytora Kroma (ja miałem ver 0.5 sprzed roku :D)

Dzięki za pomoc :)
Do zamknięcia

Zablokowany