Seria pytań dotyczących edytora misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum
Posty: 178
Rejestracja: 03 lis 2007, 20:03

Post autor: Jared » 29 sie 2012, 15:44

Czy możliwe jest zrobienie miasta gracza z więcej niż dwoma spichrzami (nie mówię o towarach w nich, wystarczy, że będą w dwóch, trzeci może być pusty)?
Obrazek
kris992 -> Jared

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Trzytysięczny post! :D

Post autor: Kheli » 29 sie 2012, 15:49

Na początkowych pozycjach komputer nieraz zaczyna z dwoma lub trzema magazynami, więc postawienie takich budynków nie powinno być rzeczą problematyczną, czyż nie? Dzielenie towarów dla maniaków edytorów to chyba bułka z masłem. Jeżeli nie wdrożono jakichś większych zmian, raczej obstawiałbym, że taka opcja przecież jest logicznie dostępna. ;)

Zwróć uwagę na misję siódmą TSK, gdzie ulokowany w centrum niewielkiego lasu spichrz zawiera nawet ładnie wybrane towary do produkcji ciężkozbrojnej.

Ach, trzytysięczny wpis na forum z mojej ręki. :D

Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum
Posty: 178
Rejestracja: 03 lis 2007, 20:03

Post autor: Jared » 29 sie 2012, 16:00

Gratulacje ;)

Gracz zaczyna z trzema magazynami nieraz, ale jak spojrzysz w skrypty to wiesz, że de facto są to zazwyczaj dwa lub trzy miasta, tyle, że mają taki sam kolor i są połączone.

Spichrz z misji 7. TSK to spichrz drugi, a nie trzeci, jeśli mnie pamięć nie myli. Najważniejsze, że da się postawić chociaż pusty, dzięki :)
Obrazek
kris992 -> Jared

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 29 sie 2012, 16:15

Da się zrobić trzy spichrze. Tylko sporo z tym roboty, bo trzeba zmienić nazwę misji do Remake, otworzyć ją w edytorze, dodać surowce do trzeciego bądź kolejnego spichrza, zapisać i edytować znów w normalnym edytorze. A sam nie wiem, czy to działa, bo np. Rynek na mapie w Remake zmienia się w gospodę, gdy otworzymy misję w edytorze.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum
Posty: 178
Rejestracja: 03 lis 2007, 20:03

Post autor: Jared » 30 sie 2012, 16:20

A da się tylko POSTAWIĆ, nie zapełnić spichrz nie używając edytora do Remake?
Obrazek
kris992 -> Jared

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 30 sie 2012, 18:57

Da się w każdym edytorze, nie ma innych ograniczeń w ilości budynków niż sama mapa.
Po prostu tworząc misję pod oryginalny KaM będziesz mógł zapełnić tylko dwa. O tym, który jest pierwszy, a który drugi, decyduje ich kolejność w kodzie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum
Posty: 178
Rejestracja: 03 lis 2007, 20:03

Post autor: Jared » 30 sie 2012, 19:14

Dzięki, podobnie jest z Warowniami rozumiem? :)
Obrazek
kris992 -> Jared

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 30 sie 2012, 20:48

Raczej tak, można zapełnić tylko jedną, choć dokładnie nie pamiętam.
Przy okazji wspomnę, że limit dla jednego typu broni to 255 sztuk.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum
Posty: 178
Rejestracja: 03 lis 2007, 20:03

Post autor: Jared » 14 wrz 2012, 20:39

Witam, szukam kogoś z odrobiną wolnej woli i czasu, kto przetestowałby pięć moich misji (łatwe, początek kampanii) :)
Obrazek
kris992 -> Jared

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 14 wrz 2012, 23:48

Do musisz do kaszuba prywatnie pisać. ;)

ODPOWIEDZ