Jak ustawić pasek wytrzymałości początkowym wojskom?

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kubuś33
Użytkownik Forum
Posty: 23
Rejestracja: 21 maja 2013, 08:12
Lokalizacja: Rzepin

Jak ustawić pasek wytrzymałości początko

Post autor: Kubuś33 » 25 cze 2013, 08:02

Jak ustawić pasek wytrzymałości początkowym wojskom i jednostkom zarówno mojej wiosce jak i graczom komputerowym.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 26 cze 2013, 20:41

Możesz wybrać w ustawieniach oddziału opcję "z pełną wytrzymałością", jeśli jej nie zaznaczysz, wartość zostanie wybrana losowo (nie będzie się jednak zmieniać za każdym startem misji).
Nie można samemu ustawić dowolnej wytrzymałości.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Kubuś33
Użytkownik Forum
Posty: 23
Rejestracja: 21 maja 2013, 08:12
Lokalizacja: Rzepin

Post autor: Kubuś33 » 27 cze 2013, 14:25

Dziękuję za radę.Szkoda,że nie można bo tworząc misje gdzie są same wojska bez miast to ustaliłbym większy pasek wytrzymałości dla wroga.

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 27 cze 2013, 14:32

Ależ to jest możliwe. W Remake'owym edytorze klikasz na jednostkę, i tam masz ikonkę która w normalnej grze służy do wołania o żarcie. Właśnie w edytorze ta ikonka oznacza tyle co "napełnij pasek głodu do pełna". Teraz jasne? Kuba mówi że tego paska nie można przesuwać, możesz tylko wybrać między standardową 2/3 długości paska a pełnym paskiem.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Kubuś33
Użytkownik Forum
Posty: 23
Rejestracja: 21 maja 2013, 08:12
Lokalizacja: Rzepin

Post autor: Kubuś33 » 27 cze 2013, 15:23

Dziękuję za radę.

ODPOWIEDZ