[skrypty] jednostki

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

[skrypty] jednostki

Post autor: lucbach » 25 sie 2007, 20:09

Kod: Zaznacz cały

-----------
jednostki
-----------

Zdecyduj, czy chcesz ustawić jedną jednostkę, czy całą grupę. Tutaj jest lista z poszczególnymi numerami:

!SET_UNIT			  !SET_GROUP 
0  = pomocnik			0  = nic
1  = drwal			   1  = nic
2  = górnik 			   2  = nic
3  = hodowca			3  = nic
4  = chłop			   4  = nic
5  = cieśla			    5  = nic
6  = piekarz			  6  = nic
7  = rzeźnik			  7  = nic
8  = rybak			  8  = nic
9  = budowniczy		       9  = nic
10 = kamieniarz		       10 = nic
11 = kowal			 11 = nic
12 = hutnik			  12 = nic
13 = rekrut			 13 = nic
14 = żołdak			 14 = żołdacy 
15 = topornik			15 = topornicy 
16 = piechur z mieczem	  16 = piechurzy z mieczem 
17 = łucznik			 17 = łucznicy 
18 = kusznik			18 = kusznicy 
19 = piechur z lancą	     19 = piechurzy z lancą 
20 = pikinier			 20 = pikinierzy 
21 = lekka jazda	      21 = lekka jazda 
22 = ciężka jazda	      22 = cieżka jazda 
23 = barbarzyńca	     23 = barbarzyńcy 
24 = wilk			  24 = rebelianci 
25 = ryba			 25 = pachołkowie 
26 = wąż wodny		     26 = wojownicy 
27 = rozgwiazda		      27 = włóczędzy 
28 = krab 			 28 = katapulty 
29 = kwiat wodny 	     29 = balisty 
30 = liść wodny		       30 = nic
31 = kaczka			31 = nic

Żeby umieścić jednostkę, wpisz !SET_UNIT, a potem liczbę jednostki (z listy powyżej) i X oraz Y.
Żeby umieścić grupę, wpisz !SET_GROUP, a potem liczbę jednostek (z listy powyżej) i X oraz Y, następnie kierunek, w którym mają patrzeć, później ilu żołnierzy w rzędzie, a na koniec całkowitą liczbę żołnierzy w danej grupie.
Źródło: tutorial Dark Lorda.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Crysis
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 09 lis 2007, 22:52
Lokalizacja: Brodnica

Post autor: Crysis » 11 lis 2007, 10:15

A mam pytanie, jak umieścić rekrutów w warowni, bo uzbrojenie wiem ale nie wiem jak rekrutów?? proszę o pomoc jestesm nowym użytkownikem ale za to znam K&M jak własną kieszeń
-Dysk twardy - 2 TB,SATA300 7200obr 32MB,
-grafika - GeForce 9600GT 512MB DDR3,
-procesor - Intel Core2 Quad Extreme QX9650 3,00 GHz,
-pamięci - 4 x 2048MB DDR2(8GB),
-Windows - Windows Vista Ultimate 32bit lub 64bit,
-Płyta główna - Shuttle FX38

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 11 lis 2007, 11:29

Rekrutów w warowni nie da się :wink:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

ODPOWIEDZ