Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker »

Ja mam problem z misją którą stworzyłem. Nie wiem dlaczego. Gdy chcę wczytać misje w k&m robi się czarny obraz i wraca do pulpitu. Nie wiem dlaczego. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: czy jest na tym forum chętna osoba która mi pomoże jeżeli tak proszę podać gg a ja wyślę tę misję przez gg. Bo inaczej nie umiem :||:
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Podałeś niewłaściwą ścieżkę do mapy.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker »

Ścieżkę? Czyli misja zawsze będzie działać byleby była dobra ścieżka? :?:
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Jeśli masz dobrą ścieżkę do mapy, odsłonięty teren i ustawione cele i warunki przegranej, misja będzie działać.

Do tego opisu błędu pasowałoby również umieszczenie budynku o id=26, uruchomienie misji dla TPR w TSK (z dodanymi tam budynkami i jednostkami), za dużo drużyn (maks. 8) lub więcej niż 1 drużyna sterowana przez gracza.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker »

NIE DZIAŁA! nie wiem co jest misja mi nie działa! Wszystko robię tak jak mi powiedziałeś misje z edytora terenu drzew itp. daje na smaps i sve01 a z edytora misji na mission1 i nic :x
Co mam zrobić proszę o pomoc :( :(
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker »

Nieaktualne DeBe mi pomógł . :D i jest dobrze dzięki DeBe
Awatar użytkownika
Setnik
Użytkownik Forum
Posty: 69
Rejestracja: 02 lip 2007, 16:45

Post autor: Setnik »

Jak w nowym edytorze Kroma zapisać projekt do formatu .pro?

Wczoraj stworzyłem część mapy, dziś otwarłem w edytorze plik i nie zapisały się budynki ani drogi? Co jest nie tak?

Z góry dzięki za info
Knights and Merchants: "The Land called Paradise"
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Budynki i drogi zapisujesz osobno przyciskiem "Export..." w zakładce "Houses". Zapisywane są jako skrypt misji w pliku tekstowym.

Format .pro jest już nieużywany, własną mapę w formacie .map można normalnie otworzyć.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Setnik
Użytkownik Forum
Posty: 69
Rejestracja: 02 lip 2007, 16:45

Post autor: Setnik »

kuba11100 pisze:Budynki i drogi zapisujesz osobno przyciskiem "Export..." w zakładce "Houses". Zapisywane są jako skrypt misji w pliku tekstowym.

Format .pro jest już nieużywany, własną mapę w formacie .map można normalnie otworzyć.
Dzięki wielkie :D
Knights and Merchants: "The Land called Paradise"
Awatar użytkownika
Setnik
Użytkownik Forum
Posty: 69
Rejestracja: 02 lip 2007, 16:45

Post autor: Setnik »

Mam takie pytanie. Włączyłem w edytorze Lewina moją mapę z edytora terenu, a jak zrobić to z plikiem, w którym zapisane jest rozmieszczenie budynków i dróg na mapie?
Knights and Merchants: "The Land called Paradise"
Zablokowany