Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Gadzislaw
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 14 paź 2007, 14:48
Lokalizacja: Sztum

Post autor: Gadzislaw » 14 paź 2007, 15:06

OMFG :||:

Po takim długim czasie szukania w końcu dowiedziałem się jak można zmienić scenariusz... xD

To troche scrpitnigu, jak zwykle zresztą...

A kiedy ten Niemiec (Barbarian?) zrobi ten edytor >.< Chyba prace stanęły, co nie?

Doooobra zaraz sie zabiore za to... poradnik itd ściągnąłem :P

Tylko z deczka nie kumam jak działa to z wstawianiem budynków, wytłumaczy ktoś dokładniej??

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 14 paź 2007, 16:14

Piszesz !SET_BULDING numer budynku i x y, jak to sa twoje budynki to jeszcze musisz wpisać !CLEAR_UP x y i promień
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Gadzislaw
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 14 paź 2007, 14:48
Lokalizacja: Sztum

Post autor: Gadzislaw » 14 paź 2007, 17:01

^^ dużo mi to nie pomogło, bo chciałem sie dowiedzieć po co te skrypty itp :P, bo tam coś o wejściach tłumaczone, że po prawej od wejścia lokalizacja itp... >.<

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 14 paź 2007, 17:05

Te wejscia to nie potrzebne sa
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Gadzislaw
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 14 paź 2007, 14:48
Lokalizacja: Sztum

Post autor: Gadzislaw » 14 paź 2007, 22:17

:/ mam problem, jak dodawać jednostki :/

mam np: !SET_GROUP 21 43 31 7 6 18

ale co mam zrobić, żeby pojawiały się jednostki wroga?? xD

sry za takie lamerskie pytania, ale zielono mixD

Awatar użytkownika
Misza
Użytkownik Forum
Posty: 81
Rejestracja: 02 kwie 2007, 20:41
Lokalizacja: Ta z knitghts ;p
Kontakt:

Post autor: Misza » 14 paź 2007, 22:36

no zal nie pojmuje tego nie mogli zrobic odrazu w edytorze liste budynkow militarie itd -.- nie pojmuje gdzie sie te komendy pisze ??????
Yo jestem nowy nie widze siebie a widzicie mnie ?

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 15 paź 2007, 07:04

w notatniku :P
Jak znajdę trochę czasu to Wam podstawowe komendy napisze :)
Może nawet dzisiaj.

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 15 paź 2007, 07:16

Żeby zrobić wroga musisz wpisać

!SET_CURR_PLAYER 1
!ENABLE_PLAYER 1
!SET_AI_PLAYER
!SET_AI_CHARACTER TOWN_DEFENSE 0
!SET_AI_NO_BUILD
!SET_AI_RECRUIT_COUNT 0
!SET_AI_WORKER_FACTOR 0

!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 0 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 1 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 2 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 3 12 4
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Gadzislaw
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 14 paź 2007, 14:48
Lokalizacja: Sztum

Post autor: Gadzislaw » 15 paź 2007, 13:10

Wiesz, jak tak patrze na ten twój post to żal mi się robi... :/

Pytałem się jak stworzyć JEDNOSTKI wroga, nie jak zrobić jego sztuczną inteligencje itp... (AI - sztuczna [wirtualna] inteligencja...) Poza tym mógłbyś wytłumaczyć, jak już dajesz

Sorki, ale pomyśl trochę, zanim c0ś napiszesz. Myślisz, że to mi się na coś przyda, że dałeś mi gotowy do notatnika text? No sorki...

@@ Do innych
Nie naskakujcie za to na mnie, pytałem się o to, jak zrobić jednostki. Nie zostało to wytłumaczone... Łaski mi nie robicie, że napiszecie jakieś komendy, których i tak praktycznie nie zrozumiem (wiem, co mniej, więcej to znaczy, ale to przekracza moje możliwości xD) Więc jak ktoś może coś mi opisać, jak zrobić jednostki WROGA, a nie swoje to bd wdzieczny.

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 15 paź 2007, 13:50

OMG!!! Najpierw musisz wpisać to co wpisałem w poprzednim poście i wtedy możesz dodawać jednostki wroga...
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Zablokowany