Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 25 lip 2010, 00:03

Jedni mówią ok. 256 na drużynę, inni około 1200 ogółem, innymi słowy: dużo :P
Nie musisz liczyć, efekty buga powinny być od razu widoczny.

Link do SR3 znajdziesz w temacie przyklejonym w działalności fanów, w FAQ w problemach technicznych i w moim podpisie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Folvox
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 28 lip 2010, 16:47

Post autor: Folvox » 01 sie 2010, 14:26

wiem, że to głupie. Jestem początkującym, i nie wiem, jak wykonać misję. Już coś wychodzi, ale jest problem z rozpakowaniem plików. Rozpakowuję w folderze K&M, a tu nic. Tylko mi się pojawia potem niebieski ekran z białymi napisami i resetuje mi się komputer.
P.S - mam wykonany teren, a budynki są białe (białe duże kwadraty).
Później, jak próbuję w edytorze misji wykonać skrypty i dobudować budynki (usuwam te białe), to mi nie znajduje folderu z moją mapą. Później wszystko jest ok, ale nie chce mi znaleźć w ogóle żadnych misji.

Pomocy!
Jak zrobić mapę? (Budynki mi się nie ładują, są białe.) Jak załadować do wód ryby? Kampanie mi się wyłączają!
Jak zrobić coś typu misja? Mam problem! Pomóżcie!

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 01 sie 2010, 14:32

KaM wywołuje niebieski ekran? Powiedz, co to za system i podaj treść komunikatu (plik co wywołał, nie przepisuj "Pojawił się problem...").

http://kuba11100.c0.pl/kam/faqedytory.php - punkt 1.1 i 3.1
Automatyczne ładowanie mapy nie zadziała bez ustawienia ścieżki do KaM w edytorze misji - musisz ją albo ustawić, albo ręcznie załadować (4.2).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 09 sie 2010, 12:52

Mam problem dotyczący maksymalnej liczby rekrutów AI w warowni.
Można, jak wiemy, ustawić liczbę od 1 do 9.
Czy te współczynniki oznaczają liczbę rekrutów, którzy na raz mogą w warowni przebywać?
Jeśli tak, do dlaczego, jeśli dam ich 9, włażą tam w nieskończoność?
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 09 sie 2010, 13:58

Ilość rekrutów jest taka sama jak wartość współczynnika tylko w przypadku, gdy w mieście nie ma wież obronnych. Jeśli są - działa to inaczej, w zależności od ich ilości. Wypróbuj różne wartości, mniejsze powinny dawać ich mniej (możliwe też, że 1-9 to nie jedyne możliwe wartości). Dokładnych wartości jeszcze nikt nie obliczył.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 09 sie 2010, 14:29

Aha, teraz już rozumiem, dlaczego czasem to działa, a czasem nie :)
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
Mati
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 17 sie 2010, 16:39
Lokalizacja: Czerwone Królestwo

Post autor: Mati » 05 wrz 2010, 09:54

Mam pytanie gdzie się stawia drzewa :?: :?:

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 05 wrz 2010, 11:19

W edytorze terenu (mapy). Np. Edytor Kroma.

Awatar użytkownika
Mati
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 17 sie 2010, 16:39
Lokalizacja: Czerwone Królestwo

Post autor: Mati » 05 wrz 2010, 11:32

Nie mogę znaleźć :( Cienki jestem w tym .

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 05 wrz 2010, 11:55

Zakładka "Objects". Jeśli jest pusta, przenieś edytor do katalogu z grą.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Zablokowany