Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mati
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 17 sie 2010, 16:39
Lokalizacja: Czerwone Królestwo

Post autor: Mati » 05 wrz 2010, 11:56

Dzięki Kuba za pomoc :D

Awatar użytkownika
krzysiu235
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 19 gru 2009, 20:51

Post autor: krzysiu235 » 10 gru 2010, 17:20

Siema,
Mam pewien problem z mapami które tworzę. Chodzi o to że jeśli na mapie znajduje się rzeka lub góra przy samym krańcu mapy żołnierze przechodzą pomiędzy rzeką/górą a krawędzią mapy. Jak temu zaradzić?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 10 gru 2010, 17:45

Stara wersja edytora, ściągnij nowszą (0.6d lub 0.6b w razie problemów pod Vistą).
Jeśli nadal masz problem, poszukaj edytora terenu Qage'a i przy jego pomocy ustaw w wybranym miejscu obiekt nr 61.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Mati
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 17 sie 2010, 16:39
Lokalizacja: Czerwone Królestwo

Post autor: Mati » 04 lut 2011, 12:40

Hej słuchajcie mam pytanie co do edytora misji.
Ustawiam skrypt ataku wroga AI. Na przykład: zrobię tak, że ten wróg po zrobieniu 45 żołnierzy ma atakować to on nie atakuje. To jest jakiś błąd edytora ? Czy wróg myśli, że atakuje swojego sojusznika i nie może. Próbowałem kombinować z 10 razy i niestety nic. Powiedzcie jak to zrobić. Może nie umiem robić skryptów ataku. :smutny:

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 04 lut 2011, 14:14

Aby wróg atakował 45 żołnierzami musi on posiadać 45 żołnierzy w oddziale
Tylna linia.

Awatar użytkownika
Igorecki94
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 22 lut 2011, 20:50
Lokalizacja: Polska

Post autor: Igorecki94 » 22 lut 2011, 21:31

Witam. Jestem tu nowy i od bardzo dawna chciałem stworzyć własną misję
:) ale mam pewien problem. Zrobiłem już skrypt mam mapę ale gdy odpalam kampanię przez 2 sec gra muzyczka jest czarny ekran i pokazuje mi że wygrałem i przerzuca mnie do drugiej misji. Jak się pozbyć czarnego ekranu ?

edit/ kuba dzięki za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 10:25 przez Igorecki94, łącznie zmieniany 1 raz.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 22 lut 2011, 23:04

Ustaw jakiś cel i odsłoń kilka fragmentów mapy.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Wredny Lord
Użytkownik Forum
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2011, 23:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Wredny Lord » 22 mar 2011, 23:10

Mi błędy non stop lecą jak chce zapisać skrypt... Denerwuje mnie to już powoli :smiesne:
Umiesz liczyć? To licz na Siebie

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 23 mar 2011, 14:48

Podaj szczegóły (treść komunikatu błędu itp.).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Wredny Lord
Użytkownik Forum
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2011, 23:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Wredny Lord » 23 mar 2011, 15:07

Czekaj bo teraz nie pamiętam... Ale nieco wychodziło z tego że skrypt został uszkodzony nie nadający się do zapisu... Lub jest uszkodzony tylko tyle mi wyskakuje. Taka mała tabelka :obrazony:
Umiesz liczyć? To licz na Siebie

Zablokowany