Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 23 mar 2011, 17:31

Ustaw wszystko w opcjach (ścieżkę do KaM), bo komunikat o uszkodzonych danych śmierdzi mi próbą wczytania mapy jako misji.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum
Posty: 178
Rejestracja: 03 lis 2007, 20:03

Post autor: Jared » 29 mar 2011, 13:18

Obrazek
kris992 -> Jared

Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL » 29 mar 2011, 15:10

Po I - pakuj pliki w WinRarze, albo gdzieś (żeby plik był w jednym kawałku), bo w Rapidzie, trzeba czekać za każdy pobrany plik!! :zraniony:
Po II - o co ci chodzi?? O opcje zwycięstwa w edytorze misji?? Przejrzałem to, i nie widzę błędu... napisz o co ci chodzi, spróbuje pomóc.
Woot...
Powracam ^^

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 29 mar 2011, 15:57

Widok drzewa - w warunkach przegranej ma być "Zatrzymaj", nie "Zniszcz".
W skrypcie powinno to wyglądać tak:
!ADD_LOST_GOAL 3 0 0 0
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum
Posty: 178
Rejestracja: 03 lis 2007, 20:03

Post autor: Jared » 29 mar 2011, 17:03

Działa, dzięki :wink:
Obrazek
kris992 -> Jared

Wredny Lord
Użytkownik Forum
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2011, 23:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Wredny Lord » 11 kwie 2011, 19:11

Chodzi o link tutorial DL... Nie można go pobrać (w moim przypadku nie chce się sciągać pisze błąd za każdym razem... A przydałby mi się ten poradnik bo właśnie stoje na tym etapie skryptów
Umiesz liczyć? To licz na Siebie

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 11 kwie 2011, 19:33

Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Wredny Lord
Użytkownik Forum
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2011, 23:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Wredny Lord » 11 kwie 2011, 19:54

Dziekuję a co pobrać żeby podczas przeglądania pradnika wyświetlały mi się obrazki....?? które są w nim zawarte
Umiesz liczyć? To licz na Siebie

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 11 kwie 2011, 20:00

Nie miałem problemu z obrazkami w MS Word Viewerze ani OpenOffice (chyba że ktoś woli ten fork).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Pedros1111
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 sty 2010, 13:06

Post autor: Pedros1111 » 15 kwie 2011, 19:49

Mam problem. Robię teren, robię misje, a gdy chce włączyć wywala mnie do Windowsa i pokazuje raport o błędach. Zwykłe misje mi działają. Wywala mnie nawet jak zrobię mapkę samą trawę, 2 graczy z samym spichlerzem. Ustawiam cel i przegraną, odsłoń całą mapę. Nie wiem o co chodzi.

Zablokowany