Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Posty: 143
Rejestracja: 01 lip 2011, 18:15
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Post autor: Lancetnik » 01 wrz 2011, 17:02

Raczej nie. Ale ja czasem w K&M Remake stawiam różne rzeczy (ale ciężko domyślić się o co chodzi).

Awatar użytkownika
Yuck
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 16 wrz 2011, 19:38
Lokalizacja: Konin

Post autor: Yuck » 18 wrz 2011, 20:40

Ściągnąłem właśnie edytory misji i terenu. Pierwszy raz, więc zrobiłem jakiś banalny teren, no i postanowiłem strzelić jakieś budynki. No i tutaj problem, bowiem zamiast budynku pojawia mi sie wielki, biały prostokąt, zajmujący niemal pół ekranu. Dzieje się tak pzy każdym budynku. Czy to wina edytora, czy po prostu jest coś o czym nie wiem? (Z góry mówie, iż od zawsze jestem tępy w sprawach edytowania, trzeba tłumaczyć mi łopatologią). Z góry dziękuję.
"Każdy szermierz dupa, gdy przeciwników kupa"

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 18 wrz 2011, 20:50

Dopóki nie trafu tu nasz techniczny... prawdopodobnie jest to kwestia odpowiednich ścieżek do katalogów. Jeżeli nie jesteś w stanie zobaczyć budynków, nie są one w tym folderze, w jakim być powinny.

I... przed "bowiem" nie stawia się przecinka. :) To błąd jest. Pomiędzy "bowiem" a przecinkiem musi zawsze znajdować się jakiś wyraz. Mogłeś ułożyć tak: No i tutaj problem, zamiast budynku bowiem (...).

Cavv
Użytkownik Forum
Posty: 214
Rejestracja: 26 paź 2008, 17:40
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Cavv » 18 wrz 2011, 20:59

Gdyby edytor był w złym folderze, wcale by nie działał
Veni ergo sum ))

Awatar użytkownika
Yuck
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 16 wrz 2011, 19:38
Lokalizacja: Konin

Post autor: Yuck » 19 wrz 2011, 18:04

Hehe, dziękuję za sprostowanie gramatyczne, ale co sugerujesz w sprawie budynków? Co i gdzie powinno się znajdować? (Jak juz mówiłem, kiepski jestem w te sprawy)
"Każdy szermierz dupa, gdy przeciwników kupa"

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 19 wrz 2011, 18:09

W katalogu razem z KaM.
Jeśli nadal nie łapiesz, ściągnij sobie przepakowany (7-zipem) ode mnie - ma już wszystko w komplecie.
http://kuba11100.c0.pl/kam/edytory.php

----------
Z dniem 22.01.2012 temat został zastąpiony całym działem, w związku z czym zostaje zamknięty dla nowych postów.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Zablokowany