[skrypty] Clear_up

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 19 paź 2007, 20:19

Twoje jednostki muszą znajdować się w odsłoniętym okręgu.

Awatar użytkownika
paulpolska
Użytkownik Forum
Posty: 78
Rejestracja: 18 paź 2007, 10:46
Lokalizacja: Grudziądz

Post autor: paulpolska » 19 paź 2007, 20:33

Dzięki Debe sprawdze czy to pomoże. Aha i jak zrobić żeby wróg budował jakies budynki?? był tkai temat Daniela 15 ale nic nieszczaiłem z tamtąd

Awatar użytkownika
paulpolska
Użytkownik Forum
Posty: 78
Rejestracja: 18 paź 2007, 10:46
Lokalizacja: Grudziądz

Post autor: paulpolska » 19 paź 2007, 20:36

Jednak nie pomogło rycerze są chociaż minimalnie ale jednak w polu widzenia i nadal nie wiem czemu nie ma an mapie budynków wroga i czemu nie mogę powtórnie zapisać mapy w edytorze

P.S; A MOZE TO BYC ZWIAZNE Z TYM ZE NIEUSTAWILEM TYCH CZERWONYCH IKSOW"X" na mapie w miejscach gdzie są złoże zlota, zelaza i kamienia?
Ostatnio zmieniony 19 paź 2007, 20:39 przez paulpolska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 19 paź 2007, 20:39

Żeby jeszcze raz zapisać, to musisz zapisywać jako .pro

A żeby wróg budował, to trzeba usunąc !SET_AI_BUILD (W Edytorze Merchatora) i wpisać !SET_AI_DEFENSE np. 50 i !SET_CHARACTER_CONSTRUCTORS np. 10 - czyli wróg zrobi 10 budowniczych

PS. Te ostatnie nie wiem czy dobrze napisałem, mozliwe, że trzeba wpisać !SET_AI_CHARACTER_CONSTRUCTORS
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
paulpolska
Użytkownik Forum
Posty: 78
Rejestracja: 18 paź 2007, 10:46
Lokalizacja: Grudziądz

Post autor: paulpolska » 19 paź 2007, 20:41

ale zapsiuje zawsze jako pro i nic niepomaga;/

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 19 paź 2007, 20:42

to wczytuj pro :lol:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
paulpolska
Użytkownik Forum
Posty: 78
Rejestracja: 18 paź 2007, 10:46
Lokalizacja: Grudziądz

Post autor: paulpolska » 19 paź 2007, 21:01

Nie rób zemnie durnia próbowałem już tak

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 20 paź 2007, 13:10

A jak zrobić aby widać było całą mapę? :?

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 20 paź 2007, 13:25

Rób tyle !CLEAR_UP, aż odsłonisz cała mape. Najlepiej z dużym promieniem (nie wiem, czy jest ograniczenie maksymalnego promienia, jak nie to zrób !CLEAR_UP 1 1 1000 i będziesz miał całą mape ;))
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Posty: 1051
Rejestracja: 01 wrz 2007, 14:05
Lokalizacja: ....Radom....
Kontakt:

Post autor: Dexor » 20 paź 2007, 13:39

Ja wpisywałem cler_up x y 9000 i miałem tylko kawałek mapy.

ODPOWIEDZ