Knights and Merchants: Rebelia Chłopów - Duży problem

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Converse
Użytkownik Forum

Knights and Merchants: Rebelia Chłopów - Duży

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Converse »

Witam was wszytskich,

wczoraj dosłownie po 22 drugiej zainstalowałem grę Knights and Merchants: The Peasants Rabelion i instalacja oczywiście przebiegła tak jak miała przebiec, czyli bez problemów. Ale to nie koniec, gdy tylko włączyłem pierwszy raz gre poczułem, że coś est ni etak. Kliknołem na wprowadzenie: i o to mój błąd. Grafika jest zła, tzn odbijają się takie plamki fioltetowo-niebieskie. Proszę was o pomoc i załączam obrazek!

Obrazek

Od razu mowię, że działam na Viście, wiem, że pewnie tak będzie, ale błagam, spróbujcie mi pomóc. Zainstalowałem nawet tego anjnowszego patcha ale nic. No kompletnie nic, coś z interfejsem gry...

Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Musisz coś poustawiać w monitorze z kolorem.Na monitorze musisz wejść w menu i color i coś pokombinować...
Converse
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No weszlem... pozmienialem ale nic z tego dalej tak samo. Grzebać więcej już nie będę. Proszę powiedzcie co to może być bo inne gry mi śmigaja mma kompa kupionego z aponad 5 tys z procesorem Intel Core 2 Duo duzo pamieci i super karta graiczna... nie wiem!
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Za słaby komp :lol:
Pewnie masz wirusa albo monitor nie taki jak nie to nie wiem co to może być...
Converse
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Za słaby komp? Achaa jasne ;/ miło tu ludziom pomagacie a nawet nie wiecie jak est jasne. Słaby komp i słaby komp na viście pracuje? Raczej nie...

Pozdrawiam i proszę o pomoc, monitor mam Samsung 17'' LCD SM740N 8ms srebrny. Nie wiem może jakiegoś sterownika brakuje albo coś bo wszytsko inne zajebiście śmiga, i Fifa 08 i inne gry (tyle, że one są na Viste)
Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Omnixus »

Sory za ewentualne urażenie kogoś ale według mnie kupowanie Visty to strata pieniędzy. To jest śweitnym tego przykładem. Wiem co mówię ponieważ miałem wersję freeware i wiele takich gier jak ta nie chodzi lub nie chce się zainstalować lub ma wiele bugów. Chyba nie ma na ten błąd rady. Może powinieneś poszukać jakiegoś patcha KaM na vistę.
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Converse pisze:Za słaby komp? Achaa jasne ;/ miło tu ludziom pomagacie a nawet nie wiecie jak est jasne. Słaby komp i słaby komp na viście pracuje? Raczej nie...
Na żartach się nie znasz? :coongada::
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Dyć to już lepiej zainstalować sobie Mandrivę Linuksa z Wine'm i Cedegą, niżli Vistę! Wiem, ze obsługa systemów spod znaku pingwina jest trudna, jednak gra na platformie z Linuksem w różnej maści gry daje superowskie efekty. Włącznie z posiadaniem bezawaryjnego, darmowego choć mało popularnego i trudnego w obsłudze systemu operacyjnego używanego do wielu zastosowań przez profesjonalistów. Ja tego problemu z Vistą nie jestem w stanie rozwiązać - Microsoft spoczął na laurach i stworzył system co najmniej kiepski. Mam nadzieję, że SP1 do Visty naprawi choć część problemów, w których rozwiązaniu pomóc na dzień dzisiejszy nie umiem. Obecnie najlepiej jest mym zdaniem używać Winzgrozę XP, albo Linuksa z zainstalowanym Wine i/lub Cedegą (emulatory Windowsa). A i tak mamy od pewnego czasu oficjalne wydanie KaM na rodzinę systemów spod znaku ptaka nielota z Antarktydy (pingwina :]).
Crimson (king) Michailoff
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Converse'ie, a czy prócz umiejętności przeklinania (grrr!) masz zainstalowanego DirectX? To mi wygląda właśnie na jego brak... Jeśli to nie okaże się skuteczne, poszperaj koniecznie w ustawieniach karty graficznej.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Converse
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Tak, mam zainstalowanego DirectX nawet najnowszego: 10.1 Ale nie wiem co może być grane. A co do ustawień karty graficznej to anwet nie chce się w to bawić bo nie wiem gdzie :P ale spróbuje pogrezbać coś w DirectXie. Mama nadzieję, że mi pomożecie.

Dzięki!
Odpowiedz