Pamiętaj, że gra jest objęta prawem autorskim, więc wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu jej oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową.
Coś takiego możemy spotkać między innymi na DarkWarez.pl. Z tego typu tekstem, ściągając działamy jak najbardziej na własną odpowiedzialność i dwadzieścia cztery godziny po ściągnięciu (jeżeli nie mamy oryginału) stajemy się przestępcami - policja może zapukać nam już do drzwi

. Oczywiście nigdzie nie jest zapisane kto z nas i kiedy ściągał, toteż identyfikacja takiej i takiej osoby byłaby nieco trudna. I - oczywiście - mało kto tego przestrzega. Podobnie jest z pobieraniem filmów, czy muzyki z internetu, które są chronione prawami autorskimi.
To, co robisz Methylu jest również łamaniem praw, o ile nie zostałeś najęty przez którąś z firm wydawniczych. W dzisiejszych czasach "Działalność Fanów" nie ma miejsca w prawie, tak więc jakiekolwiek bawienie się czyimś dziełem do nawet dobrych celów jest niezgodne z prawem, jeżeli autor tego, czym się bawisz nie wydał na to pisemnej zgody.
Jasne jest, że nikt Ciebie Methylu za to nie będzie ścigał, że ktokolwiek się do Ciebie przyczepi. Byłeś ciekawy jak na to patrzy prawo - proszę bardzo, masz odpowiedź. Jeżeli tak pragniesz bawić się w crackera to baw się dalej, my Ci nie bronimy... aczkolwiek nie sądzę, by dobrym pomysłem było celowe powiadamianie 'kiejś z firm. Jeszcze pozwaliby Cię do sądu

. No, to tyle co mam do powiedzenia. Kolega Methyl pewnie zaraz coś napisze w porywie gniewu, ponieważ nie zgadza się z tym i tym; ale takie mamy prawo. Dopóki nie zapuka do Ciebie policja - jest dobrze.