Znikające pola w misji 7 kampani The Shattered Kingdom

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Robertos19
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 26 lip 2009, 11:53

Znikające pola w misji 7 kampani The Shattered Kingdom

Post autor: Robertos19 » 26 lip 2009, 11:58

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem :)
Mam problem z misją 7, a mianowicie gdy chcę coś wybudować to mi to znika (czy to drogę, czy budynek). Po prostu zanim budowniczy dojdą do placu budowy już tego nie ma i nie mogę przez to zbudować miasta i nie mogę przejść misji :P
Może ktoś miał podobny problem? :)
Chciałbym dodać że mam zainstalowanego patcha sr2pl...

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 26 lip 2009, 14:15

Hmmm, a możesz jeszcze dokładniej? W którym momencie to znika? Bezpośrednio po zaznaczeniu, czy w momencie dojścia budowniczego do placu budowy?

I jeszcze: ile budynków naraz chcesz postawić?

Oprócz odpowiedzi na powyższe pytania, proponuję też zastosować trick z problemu 2. tutaj.

Daj znać o rezultatach.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 28 lip 2009, 19:38

Rozwiązanie jest tutaj:

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=1856

Wydaje mi się, ze moje wyjaśnienie jest poprawne (to ze screenami). Nie ma na to rozwiązania.

Nie piszę polskich znaków, bo jestem w za granicą. Poprawie, jak wrócę :wink:.

EDIT: Poprawione :D
Ostatnio zmieniony 29 sty 2010, 12:28 przez Gogoud, łącznie zmieniany 1 raz.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 28 sty 2010, 22:53

Obawiam się @rTeq, że autorowi tematu chodziło o nieco inny problem, a to dlatego, że sam dziś próbuję się z nim uporać. Przeszedłem niedawno kampanię TSK (ale z grą TPR), po czym zacząłem kampanię TPR. Błąd wystąpił po około dwóch godzinach (może trochę wcześniej) w misji 3 (notabene w tejże misji jest poważny bug: jeden z hodowców przeciwnika z północnego wschodu nie ma "zakwaterowania"... stoi jak słup, blokuje drogę albo udeptuje trawę, opiernicza się i chodzi na darmową wyżerkę. Jednym słowem - pasożyt. Bardzo mnie ten widok irytuje. Mam nadzieję, że wyjdzie jakaś łatka naprawiająca ten błąd.;)). Otóż po "wykliknięciu" drogi, bądź budynku, "iksy - x" pod budowę znikają zanim dojdą do nich moi dzielni robole. Budowanie jest możliwe, ale muszę się najpierw nieźle naklikać. Zaznaczę tylko, że nie staram się budować za górą itp... próbowałem już w wielu miejscach.

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 29 sty 2010, 06:32

Miałem ten sam błąd zarówno w TSK jak i w TPR. I ZNAM ROZWIĄZANIE :usmiech: aczkolwiek nie wiem skąd ten błąd wynika.

Jeśli pola zaczynają Ci znikać, kliknij około 20 - 30 pól bardzo daleko od osady - najlepiej na końcu planszy - klikaj dotąd aż zobaczysz, że nie znikają. Kiedy zobaczysz, że już jest OK (uwaga - tak naprawde to jeszcze nie koniec problemu) wróć do miasta i zleć budowę rzeczywistego budynku i dróg, które chcesz. Jak już naniesiesz tzw "iksy" w mieście wróć na koniec planszy, gdzie utworzyłeś te inne i szybko je pousuwaj. Twoi budowniczy zaniechają ich budowania a natycmiast zajmą się tymi w mieście. Trik trzeba będzie powtórzyć kilkakrotnie, natomiast błąd zniknie sam najprawdopodobniej po 3 razie. :usmiech: Powodzonka (szerokości :smiesne: )!
Obrazek

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 29 sty 2010, 10:09

Dzięki... wypróbuję go jeśli mi się znowu pojawi.

Swoją drogą ten temat powinien być chyba w dziale "Problemy techniczne z grą".

ODPOWIEDZ