Problem z uruchomieniem

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sobilak
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 03 mar 2008, 14:10

Problem z uruchomieniem

Post autor: Sobilak » 30 wrz 2009, 10:01

Witam.
Zainstalowałem sobie ponownie K&M TPR ( kiedyś już istalowałem zgłaszałem problemy, ale w końcu udało się je rozwiązać ).
Niestety teraz przy uruchamianiu wyskakuje mi inny błąd.
DD: action not supported
a nastepnie raport o błedach. Patch SR2 nie pomaga.
Próbowałe dostosować zgodność gry ze starszymi systemami i nic.
MOze wie ktoś jak pomóc

Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum
Posty: 169
Rejestracja: 15 paź 2007, 17:13
Lokalizacja: Jeszcze tego nie ustaliłem.

Post autor: Omnixus » 30 wrz 2009, 14:48

Próbowałeś zainstalować grę ponownie? Czasami zdarza się, że przy instalacji coś się zawiesi i nie zainstaluje do końca.
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"

Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Posty: 97
Rejestracja: 29 sie 2009, 21:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Toczek » 30 wrz 2009, 15:37

Przyczyn może być masa, gdybyś napisał nam z grubsza jaką masz konfigurację sprzętową i DirectX byłoby nam nieco łatwiej. Jakby co, to program Everest może Ci pomóc w dojściu co tak naprawdę "masz pod maską"

Tutaj http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dition.php

EDYCJA: A tak na marginesie to powinno się znaleźć w dziale "Problemy techniczne z grą" Poproś któregoś moderatora (Khel, Michailoff) żeby to tam przerzucił.

Jeśli będziesz reinstalował grę, to pamiętaj, żeby pozamykać wszelkie niepotrzebne aplikacje, włącznie z tymi które są w formie tray'a obok zegara w prawym dolnym rogu ekranu. K&M jest tak zabugowanym i wadliwym produktem, że to też może być przyczyną błędów.
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.

Awatar użytkownika
ShadoV
Użytkownik Forum
Posty: 50
Rejestracja: 13 mar 2006, 19:22
Lokalizacja: Parzyce

Post autor: ShadoV » 30 wrz 2009, 16:05

hmm... z tego co wiem, to chodzi o direct draw, DD należy do pakietu DirectX, więc myślę że w tym tkwi problem, aczkolwiek mogę się mylić, spróbuj przeinstalować DirectX, myślę, że pomoże.
Jeśli masz Vistę, to nie wiem jak pomóc, taki błąd właśnie ponoć często na Vistach się zdarza. :P
1) Jeżeli istnieją 4 różne możliwości doprowadzenia programu do krachu i wszystkie 4 zablokujesz, wtedy użytkownik znajdzie piątą metodę.
2)Nie ma programów całkowicie idiotoodpornych.
3)Stopień głupoty twojego postępowania jest wprost proporcjonalny do liczby przyglądających ci się osób.

ODPOWIEDZ