Kolor

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mori10
Użytkownik Forum
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2010, 11:35

Kolor

Post autor: mori10 » 10 lut 2010, 12:04

Witam !
Mam takie pytanie... czy da rade zmienić kolor naszej armii? Czerwony
mi się przejadł...
Ostatni raz w KaM grałem hmmm... 2-3lata temu a przechodziłem to po kilka razy , bardzo lubiłem przechodzić pojedyńcze misje :)

Więc jak by ktoś mógł odpowiedzieć czy się da...

I jeszcze jedno , zagram chętnie z kimś przez internet w TPR , więcej informacji w moim podpisie!

Pisać nawet gdy niedostępny :]
Zagram chętnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512

Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Posty: 97
Rejestracja: 29 sie 2009, 21:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Kolor

Post autor: Toczek » 10 lut 2010, 12:24

Wydaje mi się, że jakbyś pościągał edytor misji, to spokojnie mógłbyś odgrzebać skrypt każdej mapy i ustawić taki, a nie inny kolor gracza.
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.

mori10
Użytkownik Forum
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2010, 11:35

Post autor: mori10 » 10 lut 2010, 12:51

ehh... nie znam sie na tych sprawach :obrazalski:
Zagram chętnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 10 lut 2010, 15:44

Po pierwsze, taki temat już był, ten tylko powoduje, że forum staje się mniej przejrzyste. Wystarczy poszukać :)

Po drugie, nie mów, że nie znasz się na "tych" sprawach. Wystarczy ściągnąć edytor, włączyć go, zmienić kolor graczowi, zapisać, i gotowe. Jak się ma chęci, to się uda osiągnąć cel.

Zresztą... po co ja to w ogóle piszę, skoro to na forum już jest ;)?
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 10 lut 2010, 15:48

Ściągnij Edytor Misji Lewina, który znajduje się w downloadzie na stronie. Tam jest wszystko, nawet po polsku, nie będziesz miał problemów.

Szukasz !SET_ MAP_COLOR czy coś podobnego, będą dwie komendy do tego i usuwasz to, szukasz w opcjach możliwość zmiany koloru i masz tam całą paletę, wybierasz i wciskasz OK, zapisujesz i już jest.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 10 lut 2010, 15:57

Dodam od siebie, że takie drobnostki lepiej zmieniać ręcznie starym edytorem (0.2), nowy ma tendencje do podmieniania niektórych kolorów bez naszej wiedzy (głównie te z zakresu 230-235).

Komendy to:
!SET_NEW_REMAP <8 kolejnych liczb> - kolor flag i jednostek
!SET_MAP_COLOR <liczba> - kolor na minimapie
Spis kolorów znajdziesz w pliku pomocy edytora. Uważaj, niektóre odpowiadają za animacje, ich użycie spowoduje migotanie jednostek.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

mori10
Użytkownik Forum
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2010, 11:35

Post autor: mori10 » 10 lut 2010, 17:01

No dobrze wszystko ładnie pięknie ,ale...

Jeżeli wezmę zielony kolor a taki ma mój przeciwnik to będzie się chyba mylić...
czy się zamieniamy kolorami? ja mu daje czerwony a on mi zielony? :coongada::
Zagram ch&#281;tnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512

Awatar użytkownika
Diuk Volpe
Użytkownik Forum
Posty: 15
Rejestracja: 31 sie 2010, 00:03
Lokalizacja: Camelot
Kontakt:

Post autor: Diuk Volpe » 02 wrz 2010, 14:32

Musisz mu zmienić kolor na czerwony, a sobie na zielony. :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ